Dewi Weber
Romy Meekers
Zhen Bontan
Vlnr captain Myrte Eikenaar, coach Dewi Schreefel, Zhen Bontan, Romy Meekers
Romy Meekers
Zhen Bontan
Zhen Bontan aan het oefenen
Romy Meekers op de range
Vlnr Dewi Weber, Zhen Bontan, captain Myrte Eikenaar en Romy Meekers
Bontan en Meekers op de range
Coach Niels Kraaij
Coach Dewi-Claire Schreefel en captain Myrte Eikenaar
Captain Myrte Eikenaar, Zhen Bontan, Romy Meekers en coach Niels Kraaij
Vlnr Dewi Weber, Romy Meekers & Zhen Bontan

Hoge scores van Oranje in WK

31 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Op dag drie van het WK voor vrouwen in Ierland heeft Nederland hoge scores ingeleverd.

Het Nederlandse team - Romy Meekers, Zhen Bontan en Dewi Weber - was na dag twee gedeeld 17de. De dagscore op de eerste dag (op de Montgomerie Course van Carton House) was +3. De score op dag twee (op de O’Meara Course van Carton House) was -3. En op vrijdag, toen weer op de Montgomerie Course werd gespeeld, was de dagteamscore +6.

Elke dag mag de slechtste score weggestreept worden. De scores op vrijdag:

  • Dewi Weber 74 (+2)
  • Zhen Bontan 76 (+4)
  • Romy Meekers 85 (+13)

Nederland is echter niet het enige land dat op de derde dag hoge scores inleverde en daarom is Oranje maar enkele plaatsen gezakt in het klassement. Coach Niels Kraaij: 'Er kwam wind opzetten vandaag. dan moet je je aanpassen aan de omstandigheden en dat deden we iets minder goed dan andere landen. Het weer vroeg om verstandige keuzes maken en dat lukte niet altijd. Het was dus geen topdag en dat is jammer. Dewi speelde redelijk maar miste een paar birdiekansen, anders was de score iets lager geweest. Hetzelfde gold voor Zhen. Romy had een matige start en kon het niet meer rechtzetten.'

Oranje speelde op de moeilijke baan van de twee en hoopt zaterdag op de slotdag weer terrein te winnen. Kraaij: 'We kijken naar de dag van morgen en dan moeten we er voor gaan. Als we een goed resultaat willen boeken, moeten we laag gaan op de O'Meara Course. Dat is mogelijk, dat laten andere landen deze week zien die -6 of -8 als teamscore maken. Met twee keer -3 zouden we op de slotdag nog goede zaken kunnen doen.'

Dewi Weber speelde voor de derde dag op rij met een nieuwe set, speciaal voor haar gemaakt omdat haar eigen set niet op tijd in Dublin aankwam. De set kwam donderdag al in Ierland aan maar is door fouten van de koerier pas vandaag (vrijdag) weer in het bezit van Weber gekomen.

Na 54 holes gaat Amerika aan de leiding met een teamscore van -19. Korea is tweede met -14 en Japan derde met -13. Het gat met de vierde plaats is groot: daar staat Ierland met -4.

Over het WK

Aan het WK voor vrouwen doet dit jaar een recordaantal van 57 landen mee. Er wordt gespeeld op de Montgomerie Course en de O’Meara Course van Carton House nabij Dublin. In het WK wordt vier dagen 18 holes strokeplay gespeeld en elke dag mag de slechtste van de drie scores worden geschrapt. Het team van Oranje wordt gecoached door Niels Kraay en Dewi-Claire Schreefel. Myrte Eikenaar is captain. 

Het WK, georganiseerd door de International Golf Federation, wordt om de twee jaar gespeeld, afwisselend in drie geografische zones: Azië-Pacific, Amerika of Europa-Afrika. In 2016 in Mexico eindigde Nederland met Roos Haarman, Zhen Bontan en Dewi Weber op de dertigste plaats.

Team Leaderboard.

Individueel Leaderboard.

Jacques Léglise Trophy

Op 31 augustus en 1 september wordt op Kytäjä Golf in Finland om de Jacques Léglise Trophy gespeeld. Jerry Ji en Kiet van der Weele spelen in het uit negen spelers bestaande Team Continent Europe dat het opneemt tegen Great Britain & Ireland. NGF-directeur Jeroen Stevens is captain van het Europese team. 

Ji en Van der Weele wonnen vrijdagochtend hun foursome. In de middag verloor Ji zijn single, Van der Weele won. Europa staat na de eerste dag 7,5-4,5 achter.

Uitslagen. Het Europese team (derde van links Kiet, derde van rechts Jerry):

Slotaflevering met Calvin Telkamp The Batte in 100 dagen KLM Open 2018
Met knikkende knieën bij Beat the Pro

Lees meer over

Amateurs