Nieuws

Wát een plaatje: tweede golfer ooit op het crème de la crème Met Gala in New York

De eerste maandag van mei staat voor menig beroemdheid rood omcirkeld in de agenda: het Met Gala is voor de modekenners hét gala van het jaar. Wereld nummer één Nelly Korda schitterde als tweede golfer ooit aanwezig op dit gala in een prachtige jurk.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Elk jaar wordt op de eerste maandag van mei het Met Gala gehouden, waarmee geld wordt ingezameld voor het Costume Institute van het Metropolitan Museum of Art. Er zijn wel vaker sporters gespot op de rode loper in New York. In de loop der jaren verschenen bijvoorbeeld tennisster Serena Williams, American football-speler Tom Brady en turnster Simone Biles voor de lenzen van de journalisten. Nelly Korda is niet de eerste golfer die aanwezig is op het Met Gala. Tiger Woods was er in 2013. Korda is voor zover bekend wel de eerste LPGA-speelster met deze eer.

Sleeping?

Het thema van het Met Gala van dit jaar was 'The Garden of Time' passend bij de tentoonstelling 'Sleeping Beauties: Reawakening Fashion'. Korda nam weliswaar een korte golfpauze van twee weken om uit te rusten, maar is alles behalve 'sleeping' te noemen. Deze beauty is on fire en beleeft op dit moment een indrukwekkende periode in haar golfcarrière. Vanaf donderdag maakt Korda haar opwachting in de Cognizant Founders Cup.

Nelly Korda jurk

Ze won onlangs het Chevron Championship en boekte daarmee haar vijfde opeenvolgende overwinning van het seizoen 2024. Mocht zij deze week het toernooi ter ere van de dertien oprichters van de LPGA Tour op haar naam schrijven, schrijft zij opnieuw historie. Ze overtreft daarmee het record van vijf overwinningen op rij van Annika Sørenstam en Nancy Lopez.

Over de jurk

Een uitnodiging voor het gala krijg je niet zomaar. Vogue’s hoofdredacteur Anna Wintour beslist wie er aanwezig mogen zijn. En als je dan uitgenodigd wordt, kost een ticket je zo’n 50.000 dollar. Hoe je zo’n uitnodiging verdient, blijft ongrijpbaar. Anna Wintour selecteert haar gasten op basis van succes, invloed en creativiteit. Nelly Korda droeg een jurk van de beroemde ontwerper Oscar de la Renta en was aanwezig als gast van Casey Wasserman, de voorzitter van haar managementbureau.

Opvallende verschijning

'The Garden of Time' was dus het thema van de avond, passend bij de huidige tentoonstelling 'Sleeping Beauties: Reawakening Fashion' in het museum. Dit gaat om mode die zo kwetsbaar is dat ze niet meer gedragen kan worden. De aanwezige celebrities halen alles uit de kast (voor zover deze creaties überhaupt is je kast kunnen hangen) om op te vallen. De meest opvallende verschijning van de avond was misschien wel zangeres Tyla. Haar jurk was gemaakt van zand waarin zij zichzelf niet kon voortbewegen waardoor zij moest worden opgetild.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Vogue (@voguemagazine)

Lees meer over
Fun Mode LPGA