Nieuws

'Freshman' Fleur van Beek flikt iets wat 27 jaar niemand lukte bij universiteitsteam Missouri

Fleur van Beek, die we een kleine week geleden spraken over haar leven als collegegolfer in Amerika, heeft dinsdag een unieke prestatie geleverd. Ze boekte haar eerste individuele winst voor het universiteitsteam van Missouri. De 18-jarige is de eerste 'Freshman' - zoals een eerstejaars student wordt genoemd - met een individuele titel.
Beeld: University of Missouri

Beeld: University of Missouri

Haar eerste carrièretitel behaalde ze in de Tulane Classic, voor het vrouwenteam (D1) van de Universiteit van Missouri.

Drie onder par

Na drie speeldagen scoorde Van Beek, die met -2 de laatste ronde inging, wederom een -1. Ze noteerde op alle drie de dagen een één onder 71 en eindigde daarmee met -3 als winnares in het individuele klassement met honderd speelsters. Het is het tweede evenement waarin zij onder par eindigt in haar rookie seizoen. Daarmee is zij de eerste 'Freshman' (eerstejaarsstudent) van Mizzouri die individuele medaillewinnares wordt op een toernooi sinds 1997. In totaal eindigde het team Mizzou Tigers op de derde plaats van de 17 scholen.

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Twee zusjes, één droom

Fleur van Beek speelt ook in het Nederlands Damesteam #TeamNLgolf en is het jongere zusje van Noa van Beek (20). Fleur studeert aan de University of Missouri, Noa aan de Kansas State University, twee aan elkaar grenzende staten in het midden van de Verenigde Staten.

Ze wonen zo’n vier uur rijden van elkaar vandaan, maar de drukke studeer- en golfschema’s laten het niet toe om elkaar vaak te zien. Voor het eerst sinds ze beiden in Amerika studeren, speelden 'de Van Beekjes' vorige week een wedstrijd tegen elkaar. Na afloop deelden zij hun verhaal met GOLF.NL.

Lees meer over
Amateurs Vrouwengolf