Topgolf

Historisch droomdebuut voor Shannon Tan (19) uit Singapore: 'Ik hoop dat ik de kinderen thuis heb geïnspireerd'

De Singaporese Shannon Tan heeft op sensationele wijze geschiedenis geschreven met haar overwinning op het Magical Kenya Ladies Open. De 19-jarige veroverde in december als amateur een kaart voor de Ladies European Tour en besloot meteen de stap te maken naar het professionele golf. Direct bij haar debuut sloeg ze toe. "Ik denk dat het goed is voor de kinderen thuis. Ze zien nu dat het mogelijk is om zover te komen."
Beeld: LET - Tristan Jones

Beeld: LET - Tristan Jones

Met haar deelname in Kenia alleen al schreef Shannon Tan historie. Twee maanden geleden was ze nog een amateur-speelster op de universiteit in Texas die besloot prof te worden na het succes op de Qualifying School. Ze is daarmee de eerste Singaporese ooit die speelrecht heeft op de Ladies European Tour.

Op zondag was ze vervolgens verantwoordelijk voor één van de mooiste golfmomenten van haar land. Met een totaal van -12 schreef Tan het Magical Kenya Ladies Open op haar naam. “Ik ben trots op mijn overwinning en ik denk ook dat het goed is voor de kinderen thuis. Ze zien nu dat het mogelijk is om zover te komen. Ik hoop dat ik hen heb geïnspireerd.”

Vierde ronde: twee leiders en twee giraffen

De Italiaanse Alessandra Fanali, die na de derde ronde de leiding deelde met Tan op -9, eindigde als tweede. Haar laatste ronde werd afgesloten met een score van +1, waardoor zij op vier slagen achterstand eindigde van de jonge Singaporese. Op hole 18 werd het spel overigens voor korte tijd stilgelegd. De golfbaan bevindt zich in een natuurreservaat waar dieren worden opgevangen die gewond of verstoten zijn. En twee giraffen kwamen doodleuk even poolshoogte nemen op de fairway.

Biezen gepakt

Genoeg bijzondere momenten dus in Kenia. Maar de prestatie van Tan sprong er uiteraard bovenuit. In januari speelde ze al twee toernooien als professional. In Australië presteerde Tan zeer verdienstelijk en eindigde als tweede op het Murray River in New South Wales en achtste op de Vic Open in Victoria. "Deze twee resultaten gaven mij al vertrouwen voor het debuut op de Ladies European Tour", vertelde Tan aan The Straits Times uit Singapore die haar op de voet hebben gevolgd de laatste weken.

Voordat ze naar Australië kon afreizen, moest ze eerst terugkeren naar de Texas Tech University in de Verenigde Staten, waar ze studeerde met een sportbeurs. "Ik moest mijn spullen gaan inpakken en mezelf uitschrijven voor de universiteit, omdat ik nu niet meer kan studeren. Ik ga mijn golfteam enorm missen." Haar teamgenoten waren op de Bahamas voor een toernooi en leefden op afstand met haar mee.  

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Vrouwengolf