Woods, McIlroy en Thomas speelden 7 holes en moeten morgen om 14 uur (NL tijd) terugkomen voor ronde 2.
Beeld: Getty Images.

Spel gestaakt, Woodland aan kop in PGA

11 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
In tegenstelling tot donderdag werd er vrijdag op Bellerive Country Club zeer goed gescoord. Ondanks twee rondes van 63 van zijn concurrenten wist Gary Woodland (-10) zijn koppositie te behouden. Door onweer en zware regenval in de middag kon ronde 2 niet worden afgerond en komen een groot aantal spelers zaterdagochtend terug.
Totdat het spel werd gestaakt (17:30 lokale tijd) kon er dankzij de zachte greens en het ontbreken van wind agressief worden gespeeld. Het gebeurde uiteindelijk niet, maar het leek er even op dat de laagste score in een major, de 62 van Branden Grace op Royal Birkdale (The Open 2017), uit de boeken werd gespeeld.

De beste ronde kwam op naam van Brooks Koepka, die nu alleen derde staat, en Charl Schwartzl (T4). Het duo noteerde een spectaculaire 63 (-7). 

Dustin Johnson, Rickie Fowler (die nog acht holes te spelen heeft) en Thomas Pieters staan naast Schwartzl op de gedeelde 4de plek met een totaal van -7. Kevin Kisner steeg twintig plaatsen dankzij een 64 (-6) en staat tweede met -9. 

Gary Woodland voelt de hete adem van een aantal wereldtoppers in zijn nek, maar hield zijn koppositie vast met een ronde 66 (-4). Mede dankzij een prachtige eagle (zie beelden onder) staat hij alleen bovenaan met -10.

Tiger Woods (-3), Justin Thomas (-2) en Rory McIlroy, die op level par en de huidige cutline staat, hadden vrijdag een late starttijd en speelden zeven holes. Zaterdag om 14:00 Nederlandse tijd wordt de tweede ronde hervat. 

Leaderboard.

Bekijk de beste slagen van dag 2:

 

Jon Rahm staat ondanks een strafslag (hij ging in de rough op zijn bal staan toen hij aan het zoeken was...) in de top-10 met -5. De discussie tussen Rahm en de referee:


Bekijk ook even deze bizarre birdie (op 01:25) van Dustin Johnson:


Lees meer over

Topgolf