De baan op

GOLF RAAK! op KLM Open 2023: speelse introductie voor golfers in de dop

Tijdens het KLM Open zijn de schijnwerpers natuurlijk vooral gericht op de Europese topspelers. Zij inspireren de jonge garde, die zelf ook in actie kan komen op Bernardus. Voor de toekomstige toppers is er het GOLF RAAK!-Funpark vol speelse attracties. "Het snoepgolf was het leukste!"
Beeld: GOLF.NL

Beeld: GOLF.NL

Een van de meest aansprekende activiteiten tijdens het KLM Open is al jaren het GOLF RAAK!-Funpark, waar kids spelenderwijs kunnen kennismaken met de golfsport. De golfers in spé leggen in groepjes een parcours af en leven zich een uur lang uit op spellen als ‘Hole in the Wall’, ‘Snoepgolf’, ‘Golfdarts’ en ‘Knotsgolf’.

Enthousiast rennen de leerlingen van basisschool De Leydraad van onderdeel naar onderdeel. Het is de derde keer dat de school uit Cromvoirt, op een steenworp afstand van Bernardus, het KLM Open bezoekt. Gisteren is er in de klas iemand van GOLF RAAK! langsgekomen om de kinderen te vertellen over wat ze even verderop op de imposante golfbaan kunnen verwachten.

Valsspeler!

Voor alle kinderen is het de eerste keer. Al snel pikken ze het spelletje op en worden er onderling instructies gegeven. “Hoger beginnen!” Toch willen de kids ook allemaal de meeste punten scoren en winnen. “Valsspeler!”, klinkt er bij het gigantische dartbord van klittenband, waar ze tennisballen tegenaan moeten slaan.

De groepen 3 en 4 van De Leydraad zijn in groepjes verdeeld over het funpark. Morgen komen de hogere klassen, vertelt juf Saskia. Glunderend komt er een jongen aanlopen. “Kijk, ik heb een golfbal gevonden.” Eén van de pro’s op de oefenbaan is die bal nu mooi kwijt.
De bal is zo klein. Als je wilt slaan, sla je eroverheen

Al gauw komen de kinderen erachter dat het spelletje dat de golfers van het KLM Open zo simpel laten lijken, zo gemakkelijk nog niet is. “De bal is zo klein. Als je wilt slaan, sla je eroverheen.” Straks gaan ze de baan in om te kijken hoe het er bij die echte toppers aan toegaat. “Die zijn veel beter dan wij.”

Desondanks zijn ze allemaal heel enthousiast. “Het was heel leuk!”, zegt een groep meiden. Bij welke attractie in het GOLF RAAK!-Funpark ze het meeste plezier hebben gehad? “Het snoepgolf was het leukste!” Drie keer raden waarom…

Het volgende GOLF RAAK!-Funpark is bij het Big Green Egg Open op de Hilversumsche Golfclub van 8 tot en met 10 september.

Big Green Egg open ticketsverkoop

Kom je kijken bij het Big Green Egg Open 2023? 

KOOP HIER JE TICKETS

Lees meer over
KLM Open Raak