KLM Open

Luiten, Van Driel en Huizing krijgen gezelschap van Rasmus Højgaard op KLM Open

Met nog twee maanden te gaan tot het KLM Open is een deel van het spelersveld bekendgemaakt. Naast de al aangekondigde titelverdediger Pablo Larrazábal zijn ook Rasmus Højgaard, Joost Luiten, Darius van Driel, Daan Huizing en Matteo Manassero van de partij.
Beeld: Shapevisions

Beeld: Shapevisions

Voor de tweede keer is The International gastheer van het KLM Open. Van 20 tot en met 23 juni strijkt de DP World Tour neer vlak bij Schiphol. "Ik kijk altijd uit naar dit toernooi. Het is extra bijzonder dat er veel familie en vrienden komen kijken", zegt Luiten tijdens het persmoment.

"Dat er veel meer toeschouwers met mijn flight meelopen dan bij andere toernooien vind ik alleen maar mooi en leuk. Ik ben er niet mee bezig. Het maakt mij niet uit of er 100, 1.000 of 10.000 mensen langs de fairways lopen." Luiten verklapte dat zijn in december geboren zoontje Dex waarschijnlijk een van de dagen aanwezig is om zijn vader aan te moedigen.

Ik weet hoe ik goed kan scoren op deze baan

Bij de editie van 2019, toen Sergio Garcia won op The International, werd Luiten gedeeld tiende. "Ik weet hoe ik goed kan scoren op deze baan. Het is vooral belangrijk om hier fairways te raken, want vanaf daar kun je goed de vlaggen aanvallen. Vanuit de rough is dat hier heel lastig. En je moet goed nadenken waar je de approach slaat. De greens hebben veel ondulatie, waardoor je soms heel lastige putts en chips kan overhouden als je bal aan de verkeerde kant eindigt."

Van Driel speelt iets meer op gevoel

Darius van Driel gaat voor het eerst een KLM Open spelen op deze baan. Vijf jaar geleden was hij bezig om via de Challenge Tour zijn DP World Tour-kaart te bemachtigen, dus liet hij het toernooi in eigen land schieten. Nu is hij toernooiwinnaar en de nummer 10 in de Race to Dubai. "En eigenlijk heb ik heel weinig veranderd", vertelt hij. "Ik ben iets meer teruggegaan naar spelen op gevoel, zoals ik vroeger vaak speelde op de Noordwijkse, bijvoorbeeld. Maar verder is het allemaal gewoon net iets beter dan andere seizoenen. Het verschil met voorheen is dat ik vaker camera's mee heb lopen en mijn starttijden zijn iets beter."

Internationale deelnemers

Naast de drie Nederlanders die actief zijn op het hoogste niveau van Europa, zullen ook bekende namen als Rasmus Højgaard, Matteo Manassero, Dylan Fritelli, Zander Lombard en titelverdediger Larrazábal aanwezig zijn in Badhoevedorp. Vanwege een signature event op de PGA Tour (Travelers Championship) en een LIV Golf-toernooi in Nashville past het KLM Open niet in het schema van topspelers van andere tours. Toernooidirecteur Daan Slooter hoopt stiekem nog op Nicolai Højgaard, maar dat hangt af van zijn resultaten in de Verenigde Staten.

De 104de editie van KLM Open heeft het hoogste prijzengeld in de geschiedenis. De prijzenpot is 2,5 miljoen dollar met ruim 4 ton voor de winnaar. Bestel hier je tickets voor het toernooi.

Lees meer over
KLM Open Topgolf DP World Tour