Raak

Bijna 1.000 kids vermaken zich op GOLF RAAK!-Funpark: 'Helemaal te gek'

Je kon er niet omheen tijdens het KLM Open: het GOLF RAAK!-Funpark. In het weekend was het tijd voor de Clubchallenge. Het plezier, de gezelligheid en de kennismaking met golf was het belangrijkste, maar er werd ook fanatiek gestreden door achttien golfclubs.
Beeld: Yannick Schurwanz

Beeld: Yannick Schurwanz

“Kinderen vinden het heel leuk om spelenderwijs een beetje met golf bezig te zijn”, vertelt Sander Sterk van Golfclub De Berendonck uit Wijchen. “Dit Funpark werkt perfect. Het is alles wat ze normaal gesproken niet zien.”

Golf is leuk

Jeugdgolfer Sam geniet volop van alle onderdelen. “Het is heel leuk. Ik denk dat mijn vriendjes golf ook leuk gaan vinden als ze in het Funpark zouden zijn.” Net als tijdens de scholenstrijd gaan de kinderen langs bij ‘Hole in the Wall’, ‘Snoepgolf’, ‘Golfdarts’, ‘Knotsgolf’, ‘Minigolf’ en ‘Sla je Slag’. De kinderen krijgen een scorekaart om alles bij te houden, een gekleurd bandje en een balletje als aandenken.

De kinderen vinden het helemaal te gek

“Ik vind het echt leuker dan verwacht”, zegt Martine, moeder van Sam. Zij zijn door de pro van Burggolf Purmerend uitgenodigd om GOLF RAAK! te bezoeken op Bernardus. “De kinderen vinden het helemaal te gek. Dat is natuurlijk het belangrijkste. Sommigen golfen al, dus dat geeft het aan dat het voor alle kinderen leuk is.”

Bekijk hier beelden van de NOS over de vrijdag op het KLM Open, met daarin kort aandacht voor GOLF RAAK!

Winnaars

Tijdens de Clubchallenge strijden golfclubs natuurlijk ook om de prijzen. De dagwinnaars zijn Golfclub BurgGolf Haverleij, Golfclub Capelle en Golfcenter Seve Rotterdam. De grote winnaar van de GOLF RAAK!-trofee na het Big Green Egg Open in september wint GOLF RAAK! to go. Het funpark wordt dan opgezet op de club voor een volledig verzorgde jeugddag.

GOLF RAAK! op het KLM Open 2023
Beeld: Yannick Schurwanz

Bij De Berendonck zijn ze al jaren bezig om met de jeugd iets op te bouwen. Sterk: “We hebben nu een stabiele groep van twintig kinderen die lessen volgen en wedstrijden spelen. Daarnaast organiseren we evenementen zoals nachtgolf en een gamemiddag. Dat vinden we heel belangrijk als club.”

Enthousiast geworden? Bekijk het aanbod voor kinderen op Probeer Golf.

Handtekeningen jagen

Natuurlijk komen de kinderen, bijna 1.000 in vier dagen, ook om de pro’s te zien spelen op het KLM Open. Maar misschien zijn de foto’s en handtekeningen van spelers nog wel belangrijker. Rondom de achttiende green verzamelen veel kinderen met witte t-shirts en speciaal geregelde witte petjes om van hun favoriete spelers een krabbel te krijgen. Het meest populair is natuurlijk Nederlands beste speler Joost Luiten.

Ik vind dat ik er best goed in ben

Voor Sam is het nu weer tijd om zelf te oefenen op de golfbaan. Hij speelt eens in de twee weken in Purmerend. “Ik vind het fijn om te golfen en een balletje te slaan. Ik word er rustig van. Ik zit ook op honkbal, dus het is leuk om individuele en teamsport te hebben.” Hoe golf gaat? “Ik vind dat ik er best goed in ben.”

Het volgende GOLF RAAK!-Funpark is bij het Big Green Egg Open op de Hilversumsche Golfclub van 8 tot en met 10 september.

Dutch Ladies Open

Kom je kijken bij het Dutch Ladies Open 2024? 

KOOP HIER JE TICKETS

Lees meer over
Raak NGF KLM Open