De nieuwe Steelhead XR fairwaywood van Callaway.
Beeld: Callaway Golf

Nieuwe fairwaywoods van Callaway: Steelhead XR

20 juni 2017 Redactie GOLF.NL
De Steelhead lijn van Callaway is met meer dan twee miljoen verkochte exemplaren op zijn zachtst gezegd bijzonder succesvol geweest. Echt gek is het dus niet dat het merk een nieuwe editie van de fairwaywood lanceert: de Steelhead XR. Opvallend is wel dat de nieuwe fairwaywood de enige club is in de nieuwe Steelhead serie. Geen driver of hybride dus.

Volgens Callaway is de Steelhead XR nog vergevingsgezinder en nog makkelijker te lanceren dan de vorige editie van de bekende Steelhead, de Steelhead 3. De herkenbare Hawkeye zool van de Steelhead is verbeterd om bij balcontact de frictie met de grond nog verder te verlagen, wat ten goede komt aan de veelzijdigheid en de speelbaarheid in alle liggingen (kaal, diep). 

De J-36 kroon van carbon weegt slechts 6 gram - 20 gram lichter dan de vorige kroon op de XR fairwaywoods. Naast de verkorting van de hosel levert het een gewichtsbesparing op die is gebruikt om het zwaartepunt te verlagen (voor een hogere balvlucht) en meer naar voren te verplaatsen (voor minder spin). 

De Steelhead XR is verkrijgbaar vanaf 14 juli in lofts van 13.5, 15, 16, 18, 21, 24 en 20.5 (heavenwood) graden.
 
€ 279

callawaygolf.com

De beroemde coach David Leadbetter heeft een aantal goede tips voor het slaan van een fairwaywood:

Lees meer over

Equipment