Topgolf

Koning Willem-Alexander werd 'fanatieke golfer' in coronatijd: 'Een van de dingen die je kon blijven doen'

Om aan je golfswing te schaven is het altijd handig om er even een instructievideo bij te pakken. Wat blijkt, zelfs koning Willem-Alexander is graag met YouTube in de weer om zijn handicap omlaag te brengen, al zal hij daar in aanloop naar zijn verjaardag van zaterdag vermoedelijk niet veel tijd voor hebben.
Beeld: ANP Royal Images/Robin Utrecht

Beeld: ANP Royal Images/Robin Utrecht

Het is bekend dat koning Willem-Alexander graag de golfclubs uit het vet haalt. In zijn jongere jaren was hij veelvuldig op de golfbaan terug te vinden, samen met zijn broers en vader. In 2021 speelde de koning met wat vrienden nog ‘stiekem’ een rondje op Toxandria in Molenschot. De drivingrange was afgeschermd met zwarte doeken, tot verbazing van de leden die niet wisten wat er aan de hand was.

'Kijk voor elke gebruiksaanwijzing op YouTube'

Wellicht stond de koning daar in de praktijk te brengen wat hij met behulp van de eindeloze put aan instructievideo’s op YouTube geleerd had. “Het maakt niet uit wat je nodig hebt, je kan het daar altijd vinden”, zei Willem-Alexander namelijk in de podcast ‘Door de ogen van de koning’, waarin hij met Edwin Evers terugblikt op tien jaar koningschap. “Zo ben ik vrij fanatiek golfer geworden tijdens de coronapandemie. Dat was één van de dingen die je kon blijven doen. Als je je golfswing wil verpesten of verbeteren, kan je het daar allemaal vinden.”

Top-3

Net zo geïnteresseerd in instructievideo’s als onze eigen koning? Check dan vooral deze best bekeken van afgelopen jaar op GOLF.NL. Met bovenaan deze uitgebreide reeks drivingrangedrills, waarin je onder meer verder leert slaan en aan je short game gaat werken! Op nummer twee staat voormalig Ryder Cup-captain Thomas Bjørn die laat zien hoe je je lichaam gebruikt bij pitches van 20 tot 50 meter. De bunkerles met tourpro Daan Huizing is ook een absolute favoriet onder de lezers van GOLF.NL. Hij laat zien hoe je de bal voortaan wél gemakkelijk uit het zand slaat. Bekijk die video hieronder.

Dit artikel verscheen eerder op GOLF.NL in april 2023.

 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Instructie Fun