Beter golfen

Oefen op de drivingrange: van anti-slice tot kort spel

Oefenen op de drivingrange kan heel nuttig zijn als je het tenminste goed doet. PGA-professional Remy Weijand geeft je vijf tips: anti-slice, voorkomen van een shank, beter balcontact, verder slaan en kort spel.

Speciaal voor GOLF.NL heeft PGA-professional Remy Weijand vijf drivingrangedrills om hard aan de slag te gaan met je spel.

#1 Short game

Wil je de golfers die alleen maar op verre drives trainen, in de lente voorbijstreven? Oefen dan ook serieus op het korte spel. Bij heel wat golfers komen de kortere ballen de lucht niet in of ze hebben te weinig afstand. Dat komt omdat het balcontact niet goed is; de bal wordt niet geraakt in het midden van het blad. Remy laat een goede oefening zien waarmee je hoogte en de gewenste lengte krijgt bij je pitches en chips.

#2 Verder slaan

Om verder te kunnen slaan c.q. met meer snelheid te swingen, moet je je onderlichaam gebruiken. Veel mensen halen de snelheid uit de armen maar daarmee zul je nooit echt heel veel afstand kunnen maken. Hoe je dat kunt trainen? Remy laat een goede drivingrangedrill zien waarvoor je alleen maar een paar clubs nodig hebt.

#3 Beter balcontact

Goed golf begint bij goed balcontact. Hierbij moet je twee dingen controleren: de bal neerwaarts raken en in het midden van je clubblad. In deze video legt golfleraar Remy uit hoe je met een simpel krijtje kan checken of jij goed balcontact hebt en zo nee, hoe je dat kunt verbeteren.

#4 Geen shank!

De verschrikking van elke golfer: de shank. Als je een shank slaat, raak je de bal op de hosel (de plek waar de shaft het clubhoofd in gaat). Remy heeft een heel goede oefening om de shank te voorkomen. Leg drie ballen naast elkaar, neem je natuurlijke set-up in, en probeer alle drie de ballen weg te slaan vanuit dezelfde positie. Dat ziet er zo uit:

#5 Anti-slice

Het is de meest geslagen balvlucht: de slice. Als je een flink slice - een bal van links naar rechts voor rechtshandige golfers - slaat kom je vaak in de problemen. In deze video laat Remy zie hoe je met een draai van een kwartslag en soort tennisslag, een goede oefening kan doen om van je slice af te komen. Als je deze swing 10 tot 20 keer uitvoert op de drivingrange, gaat je bal met een beetje geluk zelfs van rechts naar links.

Lees meer over
Golftips Instructie