Ian Woosnam winnaar laatste Senior Open in Nederland in 2014 (foto: Golfsupport)
Ian Woosnam, de winnaar van het laatste Senior Open in Nederland in 2014
Beeld: Golfsupport.nl

European Senior Tour terug in Nederland

20 juli 2017 Redactie GOLF.NL
De European Senior Tour keert na twee jaar terug in Nederland. Van 6 tot en met 8 oktober 2017 wordt op The Dutch in Spijk The Dutch Masters gespeeld.

Op de European Senior Tour spelen beroemde golflegendes van vijftig jaar en ouder. Bijvoorbeeld de voormalige Ryder Cup-captains Ian Woosnam, Colin Montgomerie, Sam Torrance en Mark James en wereldtoppers als Miguel Angel Jiménez, José Maria Olazábal and Paul McGinley. 

Binnenkort worden de eerste deelnemers aan The Dutch Masters bekendgemaakt. Nu al is bekend dat de The Dutch Masters een bijzondere spelvorm zal hebben. De pro's spelen drie dagen strokeplay om een prijzenpot van 180.000 euro; op vrijdag en zaterdag spelen ze bovendien in teamverband met een amateur.

Initiatief van The Dutch en TIG Sports

The Dutch Masters is een initiatief van The Dutch en TIG Sports (ook de organisator van het KLM Open). Pieter van Doorne is toernooidirecteur van The Dutch Masters: ‘Het is mooi dat we de European Senior Tour weer mogen verwelkomen in Nederland', zegt Van Doorne. 'Op deze manier hopen we jonge en oudere golfers extra te enthousiasmeren voor de sport en golf in Nederland een extra impuls te geven.’

Niek Molenaar, CEO van The Dutch, kijkt uit naar de komst van de senior professionals naar Spijk: ‘Wij zijn erg trots dat we, naast het KLM Open, nu ook gastheer zijn van The Dutch Masters.’ Het KLM Open is in 2016 voor het eerst gespeeld op The Dutch en keert er terug in 2017 en 2018.

Senior Tour terug in Nederland

De European Senior Tour bezoekt Nederland voor de tiende keer. Eerder werd in Nederland gespeeld van 1998 tot en met 2001 en van 2010 tot en met 2014. ‘De professionals van de Senior Tour komen graag naar Nederland en wij zijn dan ook erg blij weer terug te keren', zegt Andy Stubbs, managing director van de European Senior Tour. 'De baan van Colin Montgomerie in Spijk heeft zich met het KLM Open al bewezen en zal zeker een reden zijn dat veel spelers mee willen doen.’

TIG Sports is een sportmarketingbureau gespecialiseerd in de organisatie van grootschalige sportevenementen zoals het KLM Open (sinds 2004) en de ING Private Banking Golfweek. Andere internationale topsportevenementen die door TIG Sports zijn georganiseerd zijn het WK Hockey 2014, WK Roeien 2014, WK Beachvolleybal 2015, de EK Atletiek 2016 en het WK Shorttrack 2017. 




}