Wie zijn de kanshebbers op Royal Birkdale?
Bron: YouTube GOLF.NL

Preview: kanshebbers op Royal Birkdale

19 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Welke speler staat zondag met de Claret Jug op de 18de green van Royal Birkdale, een baan met karakter en veel historie. GOLF.NL is op locatie en zet de dingen die je moet weten over de 146ste editie van The Open op een rij.

Bekijk de video in de player boven dit artikel.

Wat maakt de 146ste editie van The Open deze week op Royal Birkdale Golf Club bijzonder? Om te beginnen is het de historie. Negen keer eerder werd het kampioenschap gespeeld op de baan in Southport, en de ene winnaar is nog beroemder dan de ander: Arnold Palmer, Lee Trevino, Johny Miller, Tom Watson, allemaal wonnen ze op Royal Birkdale. Ook de Ryder Cup werd er twee keer gespeeld, met als hoogtepunt 'the concession' in 1969, het jaar waarin Jack Nicklaus genereus een putt gaf aan Tony Jacklin voor een 16-16 eindstand.

Wie zijn de kanshebbers deze week en behoort Joost Luiten tot deze groep? De Nederlander miste in de afgelopen drie edities de cut en heeft dit jaar nog weinig laten zien. Net als de rest van het veld (156 spelers) heeft ook Luiten te maken met het grillige Engelse weer en de 'draw', een belangrijke factor die bepalend kan zijn in het Brits Open. 

Wat zegt de redactie van GOLF.NL over het kampioenschap op Royal Birkdale? Bekijk de video in de player boven dit artikel voor een voorbeschouwing.

Tee times.

Joost Luiten speelt ronde 1 en 2 van het Brits Open met Andy Sullivan en David Lipsky. Donderdag start hij om 14.15 uur Nederlandse tijd, vrijdag om 9.14 uur.

}