Go For Green

Go For Green: 10 groene ambities

GOLF.NL staat met de campagne #goforgreen een jaar lang in het teken van groen. Volg je GOLF.NL op de voet, dan groei je met ons mee in de 50 tinten groen die golf kent op het gebied van natuur, gezondheid en duurzaamheid.
Onze ambitie? Aantonen dat we de allergroenste sport zijn die er is, en nog groener worden! Samen inzetten op duurzaamheid, natuurversterking en een gezonde leefomgeving. Waarbij de tien opgestelde ambities de groene handleiding vormen om van lichtgroen naar donkergroen te gaan.

De 10 groene ambities 

We slaan deze week af met de inspiratiefilm en de GreenPaper, maar met de 10 groene ambities wordt het ook concreet. Deze 10 ambities zijn dé groene handleiding voor 2022. Doe je mee? 

1. De kleur groen als het nieuwe normaal. 12 maanden lang en 52 weken per jaar aandacht voor #goforgreen via verschillende socialemediakanalen en GOLF.NL. Met wekelijks een onderwerp uitgelicht binnen de thema’s duurzaam, natuur en gezondheid.

2. De naam Big Green Egg Open verklapt het al een beetje. We gaan het golftoernooi op de Rosendaelsche Golfclub, dat deel uitmaakt van de Ladies European Tour, zo duurzaam mogelijk organiseren. In een prachtige groene omgeving! Met dit toernooi willen we het GEO-certificaat behalen, wat inhoudt dat we gaan voor de internationale groene standaard voor golfevenementen.  

3. Op veel Nederlandse golfbanen is al structureel aandacht voor de natuur, het milieu en de samenleving; 102 van de 251 banen hebben een internationaal erkend duurzaamheidscertificaat en nog een heel aantal werkt hard aan het verkrijgen daarvan. Op dit moment zitten er meer dan 20 clubs in een traject op weg naar het certificaat. Wij gaan mooie verhalen vertellen over deze banen en we ambiëren nóg meer banen met een certificaat. 

4. Samen met Vogelbescherming Nederland organiseren we al meer dan 20 jaar de NGF Birdwatching Day. Omdat de ongerepte natuur het prachtige decor van onze sport vormt, gaan we op zoek naar nog twee natuurorganisaties om mee samen te werken. Zo versterken we onze groene wortels.  

5. In 2022 krijg je binnen GOLFGO, het starttijdenplatform van GOLF.NL, de mogelijkheid om te filteren op banen met GEO-certificaat. Zo zie je in een oogopslag of de golfbaan waar jij wilt spelen, bewust omgaat met natuur en milieu. 

go for green golf.nl

6. De golfsport houdt van evidence based. In 2022 gaan we onderzoeken hoe groen Nederlanders golf vinden en er komt een onderzoek (samen met het lectoraat Marketing & Customer Experience van de Hogeschool Utrecht onder leiding van gedragswetenschapper Ronald Voorn) naar de waardeperceptie van duurzaam golf.  

7. Wist jij dat op een gemiddelde golfbaan zo’n 60 procent natuur is? En dat 102 van de 312 wereldwijd GEO-gecertificeerde golfbanen zich in Nederland bevinden? In 2022 gaan we geen blauwdruk maar een 'GREENdruk' maken om evidence based te laten zien hoe groen golf is.  

In een ronde van 18 holes zet je al gauw 10.000 stappen

8.  In een golfronde van 18 holes loop je al gauw tussen de 6 en 8 kilometer. Dat is goed voor gemiddeld z’n 10.000 stappen. Dit doe je dan ook nog eens midden in de natuur, even ontsnappend aan de drukte en je hoofd leegmakend. Samen of alleen. In 2022 leggen we niet alleen de nadruk op de fysieke voordelen van golf maar ook op de mentale. Met als het doel het taboe op psychische aandoeningen te verminderen en de drempel om erover te praten te verlagen.  

9. Wij gaan op zoek naar drie groene ambassadeurs. Samen met hen maken we de thema’s gezondheid, natuur en duurzaamheid nog zichtbaarder. 

10. Samen weet je meer dan alleen. Daarom gaan we twee brainstormsessies organiseren om van golf de groenste sport te maken die er is, en jij kunt erbij zijn! Heb jij vragen, opmerkingen of tips voor een groenere golfsport? Laat iets van je horen via goforgreen@golf.nl en/of kom naar één van de sessies in 2022. 

#goforgreen 
De campagne “Béter wordt het niet buiten!” met de hashtag #goforgreen loopt een jaar. Daarna zal de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie bekijken, op basis van de impact en cijfers, welke stappen er nodig zijn voor een nóg groenere sport- en golfwereld. Heb je vragen, tips, input of geniale ideeën? Wij horen het graag via: goforgreen@golf.nl.

Lees meer over
Go For Green