Go For Green

Béter wordt het niet buiten!

Als groenste sport nog groener worden, dat is onze ambitie! Met de campagne #goforgreen zetten we gezamenlijk in op duurzaamheid, natuurversterking en een gezonde leefomgeving. Doe je mee?

Groen zit in het DNA van golf. Van de adembenemend mooie vergezichten die meekleuren met de seizoenen, de geur van het gras op de fairway tot de natuur in de rough en eromheen. Elke keer opnieuw beleef je op de baan buiten van binnen en lacht het groene geluk je toe! 

GOLF.NL, het platform voor golfers van de NGF, staat met de campagne #goforgreen een jaar lang in het teken van groen. Volg je GOLF.NL op de voet, dan groei je met ons mee in de 50 tinten groen die golf kent op het gebied van natuur, gezondheid en duurzaamheid. We slaan deze week af met een inspiratiefilm en de GreenPaper, die in het teken staan van de symfonie van mens, natuur en spel. Deze kunstzinnige twist laat zien wat wij al weten:  

“Béter wordt het niet buiten!” Dus kom je?!

Adembenemend mooi

Hier word je ontvangen 
door uitgestrekte vergezichten
Op een groene loper in de natuur
Waar golvende heuvels de weg banen

Hier zet jij met grip de toon
Speel jij jouw spel
Samen of alleen
Op het ritme van de seizoenen

Hier kan je dromen in focus
Van de stip op de horizon
Ver of dichtbij
Dirigeert de wind het gras
Ben je een met alles dat leeft
De bloemen, bomen en de vogels

Dit is de plek
Waar je jezelf vindt en uitvindt
Je gedachten kunnen klinken
Waar jij jouw eigen refrein schrijft

Híer beleef je buiten van binnen
Lacht het groene geluk je toe
Warm en welkom
Laat het je longen vullen 
En je hart kleuren
Laat je vervoeren en ontroeren

Het is tijd
Jouw moment
Want béter wordt het niet buiten

Dus
Kom je?

Golf je nog niet, maar ben je wel benieuwd naar dit uitdagende spelletje in het groen? Met Golfstart sta jij in 6 lessen op de baan! #goforgreen

GreenPaper

Deze GreenPaper staat boordevol groene inspiratie. Van welke holes je tegenkomt op de golfbaan, groene recepten en duurzame golfmaterialen tot een interview met greenkeeper Jan en gedragswetenschapper Ronald Voorn, tweedehandsgolfspullen en lijstjes met groene mediatips. Lees de speciale uitgave nu online! Of download de GreenPaper hieronder.

Download hier >

Golf bekent kleur: van lichtgroen naar donkergroen

Golf is onlosmakelijk verbonden met de kleur groen; het is bij uitstek een sport die midden in de natuur gespeeld wordt. In de mooiste decors van Nederland waarin de perfecte imperfecties van het landschap worden gekoesterd. Hoe puurder de natuur, hoe uitdagender het spel. Deze symfonie van spel, mens en natuur is wat golf adembenemend mooi en ontzettend verslavend maakt.  

De ambitie? De allergroenste sport zijn die er is!

De ambitie? Aantonen dat we de allergroenste sport zijn die er is, en nog groener worden! Samen inzetten op duurzaamheid, natuurversterking en een gezonde leefomgeving. Waarbij de tien opgestelde ambities de groene handleiding vormen om van lichtgroen naar donkergroen te gaan. Nu meer dan ooit, is sporten in een groene omgeving belangrijk voor zowel je mentale als fysieke gezondheid. Golf is van alle sporten in Nederland pionier én voorloper in duurzaamheid en ziet volop kansen. Door samen op alle mogelijke gebieden nog meer duurzame groene keuzes maken, zijn de ondernemende golfclubs en -banen en de golfsport klaar voor de uitdagingen van de toekomst! 

De 10 groene ambities 

We slaan af met de inspiratiefilm en de GreenPaper, maar met de 10 groene ambities wordt het ook concreet. Deze 10 ambities zijn dé groene handleiding voor 2022. Doe je mee? 

1. De naam Big Green Egg Open verklapt het al een beetje. We gaan het golftoernooi op de Rosendaelsche Golfclub, dat deel uitmaakt van de Ladies European Tour, zo duurzaam mogelijk organiseren. In een prachtige groene omgeving! Met dit toernooi willen we het GEO-certificaat behalen, wat inhoudt dat we gaan voor de internationale groene standaard voor golfevenementen. 

2. Samen met Vogelbescherming Nederland organiseren we al meer dan 20 jaar de NGF Birdwatching Day. Omdat de ongerepte natuur het prachtige decor van onze sport vormt, gaan we op zoek naar nog twee natuurorganisaties om mee samen te werken. Zo versterken we onze groene wortels.  

go for green golf.nl
In een ronde van 18 holes zet je al gauw 10.000 stappen

3.  In een golfronde van 18 holes loop je al gauw tussen de 6 en 8 kilometer. Dat is goed voor gemiddeld z’n 10.000 stappen. Dit doe je dan ook nog eens midden in de natuur, even ontsnappend aan de drukte en je hoofd leegmakend. Samen of alleen. In 2022 leggen we niet alleen de nadruk op de fysieke voordelen van golf maar ook op de mentale. Met als het doel het taboe op psychische aandoeningen te verminderen en de drempel om erover te praten te verlagen.  

4. Samen weet je meer dan alleen. Daarom gaan we twee brainstormsessies organiseren om van golf de groenste sport te maken die er is, en jij kunt erbij zijn! Heb jij vragen, opmerkingen of tips voor een groenere golfsport? Laat iets van je horen via goforgreen@golf.nl en/of kom naar één van de sessies in 2022. 

 


Dit zijn de eerste vier ambities, klik hier voor alle 10 de ambities!

Deel & win! #goforgreen

Sta jij ook elke keer weer versteld van de adembenemende omgeving op de golfbaan? En staat jouw filmrol daardoor vol met mooie plaatjes? Met deze perfecte natuurplaatjes maak jij elke maand kans op een golfhorloge. Hoe? Stuur voor de eerste van elke maand je mooiste foto op naar goforgreen@golf.nl of plaats de foto’s op Instagram met #goforgreen en de tag @golfnl. De redactie selecteert elke maand drie foto’s en de volgers op Instagram bepalen het winnende plaatje!

Mail jouw foto!

#goforgreen 
De campagne “Béter wordt het niet buiten!” met de hashtag #goforgreen loopt een jaar. Daarna zal de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie bekijken, op basis van de impact en cijfers, welke stappen er nodig zijn voor een nóg groenere sport- en golfwereld. Heb je vragen, tips, input of geniale ideeën? Wij horen het graag via: goforgreen@golf.nl.

Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door:
• 🎬 Mønaerk 
• 📸 Approach the green
• 📝 Suzanne de Kort
📖 Arko Sports Media 
👨🏻‍🎨 Laik

Daarnaast een mega shout-out aan de open, vriendelijke en gastvrije club: EGC Papendal, voor het gebruik van de locatie en hoofdrolspeelster Christine Everaars, die ook lid is van deze mooie club.

Go For Green

Golfbanen: groene parken van de toekomst

Golf is onlosmakelijk verbonden met de kleur groen. Het is bij uitstek een spel dat midden in natuur gespeeld wordt. In de mooiste decors van Nederland. Hoe puurder de natuur hoe uitdagender het spel. ‘Koester de perfecte imperfecties van het landschap.’
Lees meer

Beginnen met golf

Wat leuk dat je wilt gaan golfen! Golf is een prachtige sport, een combinatie van mentale en lichamelijke inspanning, waarbij je creatief moet zijn. Je bent altijd buiten, het is altijd anders en je kunt het altijd samen doen. Je leven lang. Zo begin je met golf.
Lees meer