Go For Green

Béter wordt het niet buiten!

Golf is groener dan je denkt! Met de campagne #goforgreen gaan we dat laten zien en zetten we gezamenlijk in op duurzaamheid, natuurversterking en een gezonde leefomgeving. Doe je mee?

Groen zit in het DNA van golf. Van de adembenemend mooie vergezichten die meekleuren met de seizoenen, de geur van het gras op de fairway tot de natuur in de rough en eromheen. Elke keer opnieuw beleef je op de baan buiten van binnen en lacht het groene geluk je toe! 

GOLF.NL, het platform voor golfers van de NGF, staat met de campagne #goforgreen een jaar lang in het teken van groen. Volg je GOLF.NL op de voet, dan groei je met ons mee in de 50 tinten groen die golf kent op het gebied van natuur, gezondheid en duurzaamheid. We slaan deze week af met een inspiratiefilm en de GreenPaper, die in het teken staan van de symfonie van mens, natuur en spel. Deze kunstzinnige twist laat zien wat wij al weten:  

“Béter wordt het niet buiten!” Dus kom je?!

Adembenemend mooi

Hier word je ontvangen 
door uitgestrekte vergezichten
Op een groene loper in de natuur
Waar golvende heuvels de weg banen

Hier zet jij met grip de toon
Speel jij jouw spel
Samen of alleen
Op het ritme van de seizoenen

Hier kan je dromen in focus
Van de stip op de horizon
Ver of dichtbij
Dirigeert de wind het gras
Ben je een met alles dat leeft
De bloemen, bomen en de vogels

Dit is de plek
Waar je jezelf vindt en uitvindt
Je gedachten kunnen klinken
Waar jij jouw eigen refrein schrijft

Híer beleef je buiten van binnen
Lacht het groene geluk je toe
Warm en welkom
Laat het je longen vullen 
En je hart kleuren
Laat je vervoeren en ontroeren

Het is tijd
Jouw moment
Want béter wordt het niet buiten

Dus
Kom je?

Golf je nog niet, maar ben je wel benieuwd naar dit uitdagende spelletje in het groen? Met Golfstart sta jij in 6 lessen op de baan! #goforgreen

GreenPaper

De GreenPaper staat boordevol groene inspiratie. Van welke holes je tegenkomt op de golfbaan, groene recepten en duurzame golfmaterialen tot een interview met greenkeeper Jan en gedragswetenschapper Ronald Voorn, tweedehandsgolfspullen en lijstjes met groene mediatips. Lees de speciale uitgave nu online! Of download de GreenPaper hieronder.

Download hier >

Op de golfbaan lacht het groen geluk je toe!

Golf is onlosmakelijk verbonden met de kleur groen; het is bij uitstek een sport die midden in de natuur gespeeld wordt. In de mooiste decors van Nederland waarin de perfecte imperfecties van het landschap worden gekoesterd. Hoe puurder de natuur, hoe uitdagender het spel. Deze symfonie van spel, mens en natuur is wat golf adembenemend mooi en ontzettend verslavend maakt.  

De ambitie? De allergroenste sport zijn die er is!

De ambitie? Laten zien hoe groen golf al is en samen nog meer inzetten op duurzaamheid, natuurversterking en een gezonde leefomgeving. 

Golf is al heel erg groen en voorloper als het gaat om duurzaamheid, maar er zijn tegelijkertijd nog volop kansen. De tien opgestelde ambities vormen de handleiding om deze kansen te benutten. Nu meer dan ooit, is sporten in een groene omgeving belangrijk voor zowel je mentale als fysieke gezondheid.  Door samen op alle mogelijke gebieden nog meer duurzame groene keuzes maken, zijn de ondernemende golfclubs en -banen en de golfsport klaar voor de uitdagingen van de toekomst! 

De 10 groene ambities 

We slaan af met de inspiratiefilm en de GreenPaper, maar met de 10 groene ambities wordt het ook concreet. Deze 10 ambities zijn dé groene handleiding voor 2022. Doe je mee? 

1. Een jaar lang groene content

GOLF.NL staat een jaar lang in het teken van natuur, gezondheid en duurzaamheid. Elke week komen we met groene content. Met nieuws, verhalen, video’s, interviews, onderzoeken, podcasts. Nog groener worden vraagt om uithoudingsvermogen. En dus gooien we er nog een post tegenaan. En nog een.

 

2. Aanstellen groenegolfambassadeurs

We hebben een aantal bekende Nederlanders gevraagd om groenegolfambassadeur te worden, onder wie Victoria Koblenko. Zij heeft al ‘ja’ gezegd. De ambassadeurs vestigen de aandacht op hoe leuk, groen en duurzaam golf is en maken dit kenbaar aan de buitenwereld. ‘Hallo, hallo...'

3. Aandacht voor GEO

De GEO-foundation kent internationaal erkende duurzaamheidscertificaten toe aan golfclubs. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je voldoen aan richtlijnen op het gebied van natuur, milieu en samenleving. We vertellen clubs en banen hoe je 't certificaat haalt, wat het oplevert en wat er al bereikt is. Dat doen we op verschillende momenten via verschillende media.

4. Duurzaam bewustzijn kweken

Op de GOLF.NL app komt bij golfclubs die het duurzaamheidscertificaat al hebben, het logo van de GEO-foundation te staan. Dat is een teken dat ze aan strenge richtlijnen voldoen op het gebied van natuur, milieu en samenleving. Dan reserveer je net even sneller een starttijd bij een duurzame golfclub. We gaan voor groen!


Dit zijn de eerste vier ambities, klik hier voor alle 10 de ambities!

Deel & win! #goforgreen

Sta jij ook elke keer weer versteld van de adembenemende omgeving op de golfbaan? En staat jouw filmrol daardoor vol met mooie plaatjes? Met deze perfecte natuurplaatjes maak jij elke maand kans op een golfhorloge. Hoe? Stuur voor de eerste van elke maand je mooiste foto op naar goforgreen@golf.nl of plaats de foto’s op Instagram met #goforgreen en de tag @golfnl. De redactie selecteert elke maand drie foto’s en de volgers op Instagram bepalen het winnende plaatje!

Mail jouw foto!

#goforgreen 
De campagne “Béter wordt het niet buiten!” met de hashtag #goforgreen loopt een jaar. Daarna zal de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie bekijken, op basis van de impact en cijfers, welke stappen er nodig zijn voor een nóg groenere sport- en golfwereld. Heb je vragen, tips, input of geniale ideeën? Wij horen het graag via: goforgreen@golf.nl.

Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door:
• 🎬 Mønaerk 
• 📸 Approach the green
• 📝 Suzanne de Kort
📖 Arko Sports Media 
👨🏻‍🎨 Laik

Daarnaast een mega shout-out aan de open, vriendelijke en gastvrije club: EGC Papendal, voor het gebruik van de locatie en hoofdrolspeelster Christine Everaars, die ook lid is van deze mooie club.

Go For Green

Golfbanen: groene parken van de toekomst

Golf is onlosmakelijk verbonden met de kleur groen. Het is bij uitstek een spel dat midden in natuur gespeeld wordt. In de mooiste decors van Nederland. Hoe puurder de natuur hoe uitdagender het spel. ‘Koester de perfecte imperfecties van het landschap.’
Lees meer

Beginnen met golf

Wat leuk dat je wilt gaan golfen! Golf is een prachtige sport, een combinatie van mentale en lichamelijke inspanning, waarbij je creatief moet zijn. Je bent altijd buiten, het is altijd anders en je kunt het altijd samen doen. Je leven lang. Zo begin je met golf.
Lees meer