Tips

Houd driehoek tussen armen in tact voor het beste balcontact

Eén van de eerste instructies die golfprofessionals vaak aan rechtshandige golfers geven is dat het belangrijk is om je linkerarm recht te houden. Als je daar moeite mee hebt, laat tourpro Xander Schauffele zien hoe je het tot in de perfectie uitvoert.

De denkbeeldige driehoek tussen je armen is vooral belangrijk bij goed contact met je ijzers. Schauffele, die natuurlijk duizenden trainingsuren achter de rug heeft, laat zien dat het bijna niet nodig is om je handen en polsen te gebruiken bij de takeway. Hij houdt constant zijn linkerarm recht, terwijl zijn rechterpols alleen knikt op het moment dat hij richting de toppositie in zijn backswing gaat.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Het beste aan de swing van Schauffele is het feit dat hij ook in de downswing weinig handenactie heeft. Veel amateurs gooien hun armen richting de bal of ze trekken juist hun armen in bij impact. Op die manier is het ook mogelijk om goed contact te maken, maar de kans op een misser is aanzienlijk groter. Een slice of topper is dan regelmatig het gevolg.

Smartball

Een opblaasbare Smartball kan jou helpen om de juiste ruimte tussen je armen te creëren. De bal wordt geklemd tussen je onderarmen en zodoende leer je meer controle te krijgen met je ijzers. Bekijk hoe Wil Besseling dat traint in de serie Drills & Skills.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.