Beter golfen

Last van een slice? Je set-up is misschien de boosdoener

De slice, heel veel golfers komen er maar niet vanaf. Misschien is de oplossing heel simpel en raak je verlost van de bananenbal door een eenvoudige aanpassing in de set-up.

Talloze amateurgolfers wereldwijd worstelen met een slice, vooral natuurlijk met de driver. De bal vertrekt nog wel redelijk hoopvol richting de fairway maar buigt vervolgens een heel eind af naar rechts (voor rechtshandige golfers) naar de rough, een bunker of nog erger. De belangrijkste oorzaak van een slice is een verkeerde swingbaan naar de bal, namelijk sterk van buiten naar binnen. Daar zijn verschillende oorzaken voor.

Schouderlijn

 

Danny Maude is een populaire Engelse golfcoach met op instagram bijna 100.000 volgers. Maude kreeg iemand op les die last had van een serieuze slice. In de beginstand wees de schouderlijn van die leerling ver links van het doel, een swingbaan van buiten naar binnen met een open clubblad en een enorme bananenbal is dan het logische resultaat. Hoe Maude zijn leerling kon helpen met een heel simpele maar zeer effectieve tip? Bekijk de onderstaande video.

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Danny Maude (@dannymaude)

Lees meer over
Golftips