Beter golfen

Met shaft lean sla je ijzers als een pro!

De ijzers ver met een strakke balvlucht slaan? Dat kan alleen met voldoende shaft lean, op het moment van impact 'leunt' de shaft naar voren. Een perfecte tip om dat (beter) voor elkaar te krijgen.

De beste golfers van de wereld hebben met de ijzers veel compressie op de golfbal, ze raken eerst de bal en dan de grond. Dat geeft veel afstand en die jaloersmakende strakke balvlucht. Het geluid als ze de bal raken is ook heel anders dan bij amateurgolfers die vaak de neiging hebben de bal de lucht in te helpen, de handen zijn op het moment van raken iets achter de bal. Bij de pro’s zie je duidelijk dat de handen voor de bal zijn op het raakmoment, de shaft helt richting het doel.

Linkerschouder

 

Monte Scheinblum is een bekende Amerikaanse golfleraar die op zijn Instagramkanaal meer dan dertigduizend volgers heeft. Scheinblum laat in onderstaande video zien wat een veel gemaakte fout is door amateurs en waarom je op die manier nooit shaft lean krijgt. De linkerschouder speelt daarbij een belangrijke rol. Hoe dat zit? Check snel de video!

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Monte Scheinblum (@montescheinblum)

Lees meer over
Golftips Video Topgolf