Beter golfen

Fairwaybunker moeilijk? Niet op deze manier!

De fairwaybunker, voor veel amateurgolfers is het een gevreesde hindernis. Maar de bal veilig uit het zand krijgen en ook nog flink wat afstand maken is makkelijker dan je vermoedelijk denkt.

Het eerste doel als je bal in een fairwaybunker ligt is duidelijk: de bal moet in ieder geval over de lip van de bunker en dus is voldoende hoogte noodzakelijk. Neem dus een club met meer dan genoeg loft en besef dat een golfbal lager vertrekt van het clubblad dan je waarschijnlijk denkt. Wees vooral niet te gretig, accepteer dat je de green niet kunt halen, alles beter dan een bal die te laag vertrekt, als een kogel de bunkerrand invliegt en zich diep in de grond boort. Dan ga je zeker heel wat extra slagen inleveren en de kans is ook groot dat het regelboekje erbij gepakt moet worden want wat te doen in die situatie…

Twee manieren

 

Jonathan Yarwood is een golfleraar met een steeds groter wordende schare volgers op social media en dat snappen we heel goed want zijn tips zijn heel goed en duidelijk. In onderstaande video laat Yarwood niet één, maar twee manieren zien hoe je veilig uit de fairwaybunker komt. De eerste manier is vooral voor de betere ballstrikers, de tweede voor de iets minder goede golfers. Om de bal in ieder geval uit de fairwaybunker te krijgen zegt Yarwood dat je wat op rechts moet hangen (voor rechtshandige golfers) en wat meer handenactie nodig hebt. Op die manier raak je de bal een beetje dun maar krijg je sowieso voldoende hoogte om ruim over de lip van de bunker te komen. En dat is en blijft het eerste doel in een fairwaybunker.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Golftips