Tips

De bal lager of hoger slaan? Leer van Tiger Woods!

Als je de bal op recept hoger en lager kunt slaan wordt goed scoren op veel holes een stuk makkelijker. Tiger Woods heeft een heel simpele manier hoe je dat kunt doen.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Wanneer we Tiger Woods weer eens op de golfbaan gaan zien is onzeker, maar gelukkig zijn er heel veel beelden van Tiger voor hij bij een auto-ongeluk de ernstige blessure aan zijn been opliep. Zo nam Woods voor het Amerikaanse Golf Digest een serie instructievideo’s op. In het onderstaande filmpje laat Tiger zien hoe hij de hoogte van de balvlucht aanpast. Voor een lage bal eindigt de doorzwaai op schouderhoogte. Stop op hoofdhoogte voor standaardhoogte en wil je echt de lucht in, eindig dan met de handen boven je hoofd. 

Gevoel

 

Tiger leerde dat van zijn vader Earl toen hij nog heel jong was, een jaar of vijf. Het grote voordeel volgens Woods: je slaat de bal veel meer op gevoel en denkt niet aan de techniek als je in hoogte wilt variëren. Dat dit voor Tiger heeft gewerkt behoeft na een glanzende carrière met 82 overwinningen op de PGA Tour geen verdere uitleg. Misschien is het voor jou ook dé manier om de hoogte van de balvlucht eenvoudig aan te passen dus bekijk snel de onderstaande video en leer van Tiger!

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.