Nuttig oefenen: speel de baan op de range
Bron: De Golf Academie

Speel de baan op de range

Nuttig oefenen op de drivingrange? 'Speel de baan op de range'.

Dit is het hele jaar door een nuttige oefening, maar zeker als de baan gesloten is door ijs of sneeuw. In de video legt professional Mark Reynolds uit wat je moet doen.

Kies een golfbaan uit die je goed kent en speel de eerste negen holes van die baan denkbeeldig op de driving range. Doe dat met precies dezelfde routine zoals je het zou doen in de baan. Visualiseer de afslag op de eerste hole en bedenk waar de bal op de range moet landen. Stel dat je een ongeveer 150 meter overhoudt. Sla dan vervolgens - op de range - een slag van 150 meter. Heb je daarna een slag van 50 meter over, doe dan deze slag vanaf de range. Ligt de bal eenmaal op de denkbeeldige green, speel dan de volgende hole. Met steeds je volledige routine en veel aandacht voor de slag. Speel zo de eerste negen holes van een baan die je goed kent. 

Als de baan open is, speel dan daarna de eerste negen holes in het echt. Je moet nu controleren of je even veel aandacht besteedt aan de slagen als op de drivingrange, en of je je routine volgt. 

Bekijk de video bovenaan dit artikel. 

Meer oefeningen van De Golf Academie.

Wordt gratis lid van De Golf Academie.

Meer video's in deze categorie