Tips

Train en test je korte spel

Wil je je korte spel oefenen maar weet je niet goed hoe? Bekijk hier drie par-testen waarmee je op jacht kunt naar birdies.

In perioden dat golfbanen er minder goed bij liggen of als een hele ronde te veel tijd kost, kun je prima terecht op oefenfaciliteiten. Maar wat ga je daar doen? Een goede manier om je korte spel te trainen én bij te houden, zijn de zogenoemde par-testen van De Golf Academie. En vanwege het spel- en competitie-element blijft het spannend en uitdagend, voor jezelf of samen. 

Wat is een par-test?

Er zijn drie par-testen, op drie verschillende niveaus. De par-4-test is geschikt voor spelers die in stap 1, 2 en 3 zitten (handicap 54-36). De par-3-test voor spelers in stap 4, 5 en 6 (handicap 36-15) en de par-2 test voor spelers in stap 7, 8 of 9 (handicap 15 en lager). 

In de par-testen markeer je negen plekken rond een oefenhole (zie het testformulier in de pdf’s hieronder). Vanaf daar probeer je de bal in 4, 3 of 2 slagen te holen (afhankelijk van je niveau). De plekken vanwaar je slaat, zijn gevarieerd; ze verschillen in afstand, ligging (bijvoorbeeld in de bunker) en hoek ten opzichte van de hole. Op het testformulier houd je, net als in de baan, het aantal slagen bij, plus het aantal putts. En hoe beter je wordt, hoe meer birdies, eagles of holes-in-one je kunt noteren! 

Als je je gratis hebt geregistreerd bij De Golf Academie, kun je je scores ook digitaal invoeren en bijhouden en zie je of en hoeveel je vooruit bent gegaan in je korte spel. 

Bekijk hier de par-4-test (hcp 54-36)par-3-test (hcp 36-15) of de par-2-test (hcp 15 of lager)

Lees meer over
Golftips Instructie