Hoge en lage balvlucht

Je gaat beter scoren als je de bal bewust hoger of lager kunt slaan. Dat kan door het aanpassen van de spinloft. En dat is veel minder ingewikkeld dan het misschien lijkt.

De bal op afroep hoger of lager slaan, als je dat kunt krijg je de ballen dichter bij de pin en ga je beter scoren. De hoogte van je balvlucht variëren kun je door het aanpassen van de spinloft. Wat is spinloft? Een combinatie van de dynamische loft (de loft op de club bij impact) en de attack angle, de hoek waaronder de club de bal raakt. Dit klinkt natuurlijk flink ingewikkeld, maar dat is het echt niet. Kijk maar naar de video hierboven waarin Guido Loning, professional op Het Rijk van Nijmegen, alles heel helder uitlegt.

Oefenen met De Golf Academie

Als je de bovenstaande video goed hebt bekeken, weet je hoe je de bal hoger of lager kunt slaan. Nu is het zaak om lekker te gaan oefenen zodat je leert de balvlucht te variëren. Om trainen leuker en heel resultaatgericht te maken, heeft De Golf Academie allerlei leuke oefeningen, ook voor het trainen van de hoogte van de balvlucht. Bekijk de video's hieronder en ga aan de slag!

Oefening 1 - Varieer hoogte balvlucht 

Oefening 2 - Swingtempo

Meer video's in deze categorie