Instructie

Ver én recht met biomechanica

Kan je met behulp van biomechanica verder slaan zonder dat dat ten koste gaat van precisie? GOLF.NL zocht het uit.

Meten is weten! Natuurlijk is kijken naar de balvlucht en het gevoel belangrijk, maar meten met behulp van de nieuwste methoden geeft duidelijkheid. GOLF.NL ging op de mat staan bij Rogier Kootker, een PGA Professional gespecialiseerd in biomechanica. In zijn studio kan hij dankzij de nieuwste technologie zeer nauwkeurig zien hoe golfers bewegen in de swing.

Ver slaan

Biomechanica is een hot topic door spelers als Bryson DeChambeau, die golf wetenschappelijk benadert en mede hierdoor een enorme sprong heeft gemaakt in zijn afstanden. Biomechanica kan echter niet alleen extra afstand opleveren. Tijdens de analyse op de 3D force plates verhoogden we niet alleen onze swingsnelheid, maar werd ook een ander probleem opgelost. Bekijk de video boven dit bericht. 

Voor elk niveau

Elke golfer is anders en heeft andere mogelijkheden en beperkingen. Op basis van biomechanica en een 3D-analyse van de swing kan Rogier Kootker bekijken hoe je - of je nu beginner bent of gevorderd - meer uit je mogelijkheden kunt halen en niet onbelangrijk: blessures kunt voorkomen. Bekijk onderstaande video om te zien wat je als beginner hebt aan biomechanica.