Instructie

Hoe sla je verschillende balvluchten? Tips van Anne van Dam

Verschillende balvluchten slaan. Anne van Dam helpt je daarmee. Ze is de beste golfster van Nederland en exclusief voor GOLF.NL geeft ze in een serie video's haar beste tips, gefilmd op Anne's homecourse Lake Nona in Florida.

Wil je echt goed voor de dag komen in de baan? Zorg dan dat je meerdere balvluchten kan spelen! We geven het toe, het is niet makkelijk en je hebt waarschijnlijk hulp nodig van een professional. Maar nog meer controle over je bal geeft je vertrouwen en meer mogelijkheden om te scoren. Anne van Dam laat in bovenstaande zien hoe ze een fade en draw speelt. Daarbij heeft ze een leuke oefening waarmee je scherp blijft in de baan.

Golftips van Anne van Dam 

Anne van Dam is sinds 2015 professional. Ze won vijf toernooien op de Ladies European Tour, heeft vol speelrecht op de LPGA en maakte in 2019 deel uit van het Europese team dat op Gleneagles in Schotland de Solheim Cup won. Exclusief voor GOLF.NL laat Anne in een serie video’s zien hoe zij golf benadert, diverse slagen speelt en wat amateurs daarvan kunnen leren. “Ik ben playing pro, geen golfleraar, ik ga daarom ook niet te gedetailleerd in op de techniek. Ik laat in de video’s vooral zien hoe ik speel en wat voor keuzes ik maak bij bepaalde slagen. Ik probeer golf vooral niet te ingewikkeld te maken, zeker niet voor amateurs die minder tijd hebben om te trainen en voor wie plezier in het spel voorop staat.”