Beeld: Getty Images
Toernooien

Over het Dutch Open 2022

Beeld: Getty Images
Het Dutch Open 2022 op Bernardus Golf in Cromvoirt. Dit jaar is het toernooi al in mei. Dit is wat je nog meer moet weten over het grootste golftoernooi van Nederland!

Het Dutch Open is een van de oudste en meest prestigieuze toernooien van de European Tour, het hoogste niveau in Europa. De allereerste editie van het Dutch Open - zoals het toernooi zonder sponsortoevoeging te boek staat - werd in 1912 op de Haagsche Golf & Country Club gespeeld. Klik hier als je meer wilt weten over de historie.

Toernooi in coronajaar

In 2021 was Bernardus Golf voor het eerst gastheer van het Dutch Open. Klik hier als je meer wilt weten over de locatie. Op de nog jonge golfbaan in Cromvoirt was het toernooi - waar wegens Covid een gelimiteerd aantal toeschouwers welkom was - vier dagen nagenoeg uitverkocht. Na een spannende slotdag ging de zege naar de Zweed Kristoffer Broberg. Beste Nederlander was Darius van Driel op een zeer verdienstelijke vierde plaats. Nu in 2022 is Bernardus dus voor de tweede keer gastheer, van 26 tot en met 29 mei.

Kristoffer Broberg winnaar Dutch Open 2021

1, 7 miljoen euro

Onder de deelnemers zijn onder meer oud-winnaar Thomas Pieters, Bernd Wiesberger en de tweeling Nicolai en Rasmus Højgaard. Aansprekende namen die al meerdere titels op hun palmares hebben staan. Op Bernardus strijden dit jaar 156 topgolfers vier dagen lang om een prijzenpot van 1,75 miljoen euro. De winnaar neemt bijna 260 duizend euro mee naar huis. Kijk voor de deelnemers die tot nu toe hebben toegezegd deel te nemen op de site van het Dutch Open 2022. Ook Joost Luiten zit hier - vanzelfsprekend - bij.

Joost Luiten

Joost Luiten won al twee keer het Dutch Open, in 2013 en 2016. De eerste keer triomfeerde hij op de Kennemer in Zandvoort en zijn tweede zege behaalde hij op The Dutch. Luiten is ook ambassadeur van het grootste Nederlandse golftoernooi. Natuurlijk is de zesvoudig European Tour winnaar er ook dit jaar weer bij op Bernardus. Naast Luiten doen er nog meer landgenoten mee, onder wie Darius van Driel, Wil Besseling en Daan Huizing, die net als Luiten op de European Tour uitkomen. Daarnaast zal ook een aantal (jonge) tourpro's en talentvolle amateurs de kans krijgen om zich in dit toernooi te laten zien. 

GOLF.NL op Bernardus

GOLF.NL staat met een stand in het promodorp. Iedereen kan langskomen voor de gezelligheid maar ook om kans te maken op mooie prijzen met een puttingcontest. Kom gerust binnen om je putt skills te laten zien!

Poster Dutch Open 2022

GOLF RAAK!-Funpark

In het GOLF RAAK!-Funpark staan verschillende spelletjes klaar voor kinderen. Denk aan Hole in de Wall en de Snoepmachine. Of ze maken een leuke selfie met mascotte Spot of slaan het hardst bij Sla je slag! Leuk voor kinderen die al golfen, maar zeker ook voor jongens en meisjes die nog nooit een golfclub in handen hebben gehad! Het Funpark is elke dag geopend van 10.00 - 17.00 uur.

Eén ouder op drie kinderen gratis

Kinderen tot en met 12 jaar hebben sowieso gratis toegang tot het evenement maar er is een extra gave actie. Als ouder krijg je óók een gratis entreeticket als je drie kinderen meeneemt naar het Dutch Open 2022! Je kunt je hiervoor inschrijven via een apart formulier, tot maandag 23 mei. Meld je meteen even aan!

Tickets

Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, ING Private Banking en TCS. Dit is de week dat je topgolf van het allerhoogste niveau kunt zien in Nederland, en als je de topspelers in het echt wilt zien moet je naar Bernardus komen. Er zijn nog tickets dus wacht niet te lang en zorg dat je er bij bent!

TV-show van Podje Golf

Of je er nu bij bent op Bernardus of niet, een leuke round-up aan het einde van de dag is altijd fijn. Daarom is er ook dit jaar elke dag de 'TV-show' van Podje Golf voor het laatste nieuws, interessante gasten en analyses vanaf Bernardus. Te volgen via het Instagram-kanaal van GOLF.NL. Ook kun je via andere kanalen op de hoogte blijven.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Volg GOLF.NL tijdens het Dutch Open

App Dutch Open

Download de Dutch Open app

Om de spelers op de voet te kunnen volgen - en om naar Dutch Open Radio te luisteren - is het downloaden van de Dutch Open app een must. 

Klik hier voor Android
Klik hier voor iOS (Apple)

Lees meer over
European Tour KLM Open