Beeld: Golfsupport.nl
Toernooien

Alles over het Dutch Open 2023

Beeld: Golfsupport.nl
Eind mei is Bernardus Golf voor de derde keer het decor van het KLM Open, dat vorig jaar Victor Perez als winnaar kende. Dit is wat je nog meer moet weten over het grootste golftoernooi van Nederland!

Het Dutch Open is een van de oudste en meest prestigieuze toernooien van de European Tour, het hoogste niveau in Europa. De allereerste editie van het Dutch Open - zoals het toernooi zonder sponsortoevoeging te boek staat - werd in 1912 op de Haagsche Golf & Country Club gespeeld. De historie van het evenement is rijk.

Vorig jaar

In 2021 was Bernardus Golf voor de eerste keer gastheer van het Dutch Open. Over de locatie valt van alles te vertellen. Vorig jaar was op de nog jonge golfbaan in Cromvoirt het toernooi vier dagen nagenoeg uitverkocht. Na een spannende slotdag ging de zege na een play-off met Ryan Fox naar Victor Perez (zie foto hieronder). Beste Nederlander was Joost Luiten op een 43ste plek. Nu in 2023 is Bernardus dus voor de derde keer gastheer, van 25 tot en met 28 mei.

Winnaar Dutch Open 2022 Victor Perez
Beeld: Golfsupport.nl
Beeld: Golfsupport

1,85 miljoen euro

Victor Perez verdedigt in het KLM Open (25-28 mei 2023) zijn titel. Met Adrian Meronk en de Højgaard tweeling, keren ook andere grote Europese smaakmakers van de editie in 2022 terug op Bernardus Golf. Ook de komst van vier Nederlandse spelers op de DP World Tour, onder wie toernooiambassadeur Joost Luiten, is zeker. Aansprekende namen die al meerdere titels op hun palmares hebben staan. Op Bernardus strijden dit jaar 156 topgolfers vier dagen lang om een prijzenpot van 1,85 miljoen euro, de winnaar ontvangt 314.500 euro.  Kijk voor de deelnemers die tot nu toe hebben toegezegd deel te nemen op de site van het KLM Open 2023.

Joost Luiten

Joost Luiten won al twee keer het Dutch Open, in 2013 en 2016. De eerste keer triomfeerde hij op de Kennemer in Zandvoort en zijn tweede zege behaalde hij op The Dutch. Luiten is ook ambassadeur van het grootste Nederlandse golftoernooi. Natuurlijk is de zesvoudig European Tour winnaar er ook dit jaar weer bij op Bernardus. Naast Luiten doen er nog meer landgenoten mee, onder wie Darius van Driel, Wil Besseling en Daan Huizing, die net als Luiten op de European Tour uitkomen. Daarnaast zal ook een aantal (jonge) tourpro's en talentvolle amateurs de kans krijgen om zich in dit toernooi te laten zien. 

GOLF.NL op Bernardus

GOLF.NL staat met een stand bij het GOLF RAAK-Funpark. Iedereen kan langskomen voor de gezelligheid maar ook om kans te maken op mooie prijzen met een puttingcontest. Kom gerust binnen om je putt skills te laten zien!

Familie-Challenge GOLF RAAK op KLM Open 2023

GOLF RAAK!-Funpark

In het GOLF RAAK!-Funpark staan verschillende spelletjes klaar voor kinderen. Denk aan Hole in de Wall en de Snoepmachine. Of ze maken een leuke selfie met mascotte Spot of slaan het hardst bij Sla je slag! Leuk voor kinderen die al golfen, maar zeker ook voor jongens en meisjes die nog nooit een golfclub in handen hebben gehad! Het Funpark is elke dag geopend van 09.30 - 17.00 uur.

Eén ouder op drie kinderen gratis, doe mee aan de Familie-challenge

Kinderen tot en met 17 jaar hebben sowieso gratis toegang tot het evenement maar er is een extra gave actie. Als ouder krijg je óók een gratis entreeticket als je drie kinderen meeneemt naar het KLM Open 2023! Bovendien kun je meedoen aan de GOLF RAAK! Familie-challenge waarmee je kans maakt op een van de gouden cheques. Kom met zoveel mogelijk vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes en ga de strijd aan in het Funpark. En wie weet win jij met jouw familie de gouden cheque voor een gratis golfles voor de hele familie. Je kunt je hiervoor inschrijven via een apart formulier, tot maandag 15 mei. Meld je meteen even aan!

Tickets

Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, ING Private Banking en TCS. Dit is de week dat je topgolf van het allerhoogste niveau kunt zien in Nederland, en als je de topspelers in het echt wilt zien moet je naar Bernardus komen. Er zijn nog tickets dus wacht niet te lang en zorg dat je er bij bent!

Volg GOLF.NL tijdens het KLM Open