Culinair

Sarah's Coeur de boeuf met burrata, polenta en picanha

Een stukje vlees van de barbecue maar dan wel bijzonder vlees. Sarah Puozzo maakt runderstaartstuk, met mooie bijgerechten. De gasten van GOLF.NL Live krijgen het vast niet vaak voorgeschoteld: Coeur de boeuf met gerookte burrata, polenta en picanha.

Coeur de boeuf met gerookte burrata, polenta en picanha

Ook voor dit recept van Sarah Puozzo heb je enkele accessoires nodig van Big Green Egg zoals de Green Dutch Oven en de Disposable Drip Pan. Hiermee heb je nog meer mogelijkheden, bijvoorbeeld om de lekkere polenta van Sarah te maken met picanha. Picanha is runderstaartstuk, heeft een driehoekige vorm en een vetrandje, dat zorgt voor veel smaak en het vlees beschermt tegen uitdrogen. De coeur de boeuf (Franse tomaat) met burrata (mozzarella gevuld met een mengsel van room en stukjes verse mozzarella) maakt het helemaal af.

Ingrediënten (voor 6 personen)  

 • Kruidenbuiltje: enkele takjes tijm, laurier en rozemarijn
 • 6 burrata’s
 • 1,2 liter water
 • 50 ml olijfolie voor de polenta
 • Snufje zeezout
 • 300 g polenta
 • Klontje boter om de ovenschaal in te vetten
 • 1 kilo picanha (runderstaartstuk)
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 takje rozemarijn
 • 1 el olijfolie voor de picanha
 • Snufje zwarte peper
 • 6 coeur de boeuf
 • Handvol groene salade
 • 3 el olijfolie voor de salade
 • 1 citroen
 • Handvol cress om te garneren

 

Stap voor stap

 1. Giet houtskool in de Big Green Egg maar steek deze nog niet aan. Leg het kruidenbuiltje in het midden van de houtskool en steek deze aan. Leg snel daarop het RVS grillrooster met daarop de 6 burrata’s. Sluit het deksel en zorg dat er enkel bovenaan een beetje luchttoevoer is. Open het deksel en leg de gerookte burrata’s aan de kant.

 2. Steek de houtskool aan tot een temperatuur van 160 graden en leg er de Cast Iron Grid (gietijzeren rooster) op.

 3. Giet in de Green Dutch Oven het water en de olijfolie. Wanneer het water warm is, voeg je de polenta toe. Blijf regelmatig roeren met een houten lepel tot de polenta loslaat van de bodem (ongeveer 30 minuten). Stort daarna de polenta in een ingevette ovenschaal. Zet 1 uur in de koelkast.

 4. Leg nu de convEGGtor met daarop de Disposable Drip Pan en het rooster in de Big Green Egg, tot 140 graden.

 5. Snijd intussen de vetlaag van het staartstuk kruislings in. Pel de knoflook, kneus de teentjes en hak ze fijn. Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn.

 6. Wrijf het staartstuk rondom in met de olijfolie, de knoflook en kruiden. Bestrooi met fleur de sel en versgemalen zwarte peper.

 7. Leg het staartstuk met de vetlaag naar boven op het rooster. Steek de pen van de Dual Probe Remote Thermometer tot in de kern van het vlees en sluit de deksel van de EGG. Stel de kerntemperatuur in op 48 °C en laat het staartstuk ca. 60 minuten garen totdat deze is bereikt.

 8. Haal het staartstuk uit de EGG. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat rusten.

 9. Haal convEGGtor uit de Big Green Egg en breng de temperatuur naar 160°C. Haal de polenta uit de koelkast en snijd er rechthoeken van. Grill de polenta kort, leg aan de kant en strooi er wat fleur de sel over.

 10. Snijd een hoedje van de coeur de boeuf en hol ze uit. Grill de buitenkant kort op de Big Green Egg. Vul elke tomaat met een gerookte burrata.

 11. Meng de salade met 3 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels versgeperste citroen en wat fleur de sel.

 12. Werk de coeur de boeuf af met wat cress, olijfolie en fleur de sel. Leg er de polenta bij. Snijd tegendraads enkele reepjes picanha bij.
   

Wil je meer recepten zien van Sarah Puozzo? Volg haar op Instagram.

'GOLF.NL Live' terugkijken

Dit recept werd gemaakt tijdens GOLF.NL Live vanaf het Big Green Egg Open 2021 op de Rosendaelsche Golfclub. Je kunt aflevering 4 (en de andere 3 uitzendingen) nog terugkijken via de onderstaande YouTube video.

Presentatrice Tessa Veldhuis heeft aan tafel: Sportpsycholoog Susie Cats, Chef de Mission #TEAMNL en meervoudig Olympisch schaats Kampioene, Sylke Haverkorn, Bondscoach van de Nederlandse Rugby dames. En aan tafel analist van GOLF.NL Sietse Herrema tevens host van de podcast Podje Golf. De Big Green Egg op de achtergrond is deze avond voor Gertjan van Dijk. Tussendoor zijn leuke video's te zien met speelsters die eerder zijn opgenomen en uiteraard de highlights van de dag.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Culinair