Big Green Egg Open

Recepten van Big Green Egg

De koks van Big Green Egg laten op De Rosendaelsche hun kunsten zien op hun EGGS. En samen met Joy Bouwmeester, Gertjan van Dijk en Sarah Puozzo kun ook jij de lekkerste gerechten maken op zo'n mooie kamado BBQ. Bekijk deze 4 bijzondere recepten.

Joy's Cheeky Pulled Pork

Joy Bouwmeester: "Pulled pork maken, maar dan in minder tijd. Dat kan dus. Vaak moet je met dat soort trucage rekenen op het inleveren van smaak, maar dat is hier niet aan de orde. Integendeel! Want hier ga je wangen gebruiken, in plaats van de gebruikelijke procureur of boston butt. Wangen van runderen en varkens worden wat mij betreft nog lang niet genoeg gewaardeerd, dus daar gaan we eens even verandering in brengen."

Bekijk hier het recept Cheeky Pulled Pork

Gertjans Gegrilde groenten en Gerookte eendenborst 

Gertjan van Dijk: "Getrancheerde eendenborst in het midden, eromheen gegrilde en gepofte groenten. Een mooi zomers gerecht dat ook koud heel smakelijk is." 

Bekijk hier het recept Gegrilde groenten en Gerookte eendenborst

Sarah's Risotto verde met gegrilde polpo

Sarah Puozzo: " Misschien niet meteen een gerecht dat je van de barbecue verwacht maar met de Green Dutch Oven kun je deze heerlijke risotto verde met octopus heel goed bereiden."

Bekijk hier het recept Risotto verde met gegrilde polpo en bottarga

Sarah's Coeur de boeuf met gerookte burrata, polenta en picanha

Sarah Puozzo: "Gerookt is deze witte kaas die lijkt op mozzarella, nog lekkerder!"

Bekijk hier het recept Coeur de boeuf met gerookte burrata, polenta en picanha

 
Lees meer over
Culinair