Nieuws

Dertien cuts op rij voor de Huizings; nu doorpakken naar de top 50!

Daniëlle Huizing-Leeman (33) is caddie, manager en vrouw van Daan Huizing die op de DP World Tour speelt. Voor GOLF.NL schrijft ze columns. Deze keer over de goede start van het seizoen en de toernooien en uitstapjes in het Midden-Oosten.

De eerste serie toernooien in 2024 zit erop en na vijf weken in de woestijn ben ik nu heerlijk een maand thuis. De eerste twee weken alleen met onze dwergkezen Andrei en Igor, want Daan is na de Qatar Masters doorgegaan naar Dubai om te trainen en deze week speelt hij in Kenia met een lokale caddie aan de tas.

Ik gebruik deze periode vooral om fitter te worden voor de volgende stretch toernooien, te beginnen met de Singapore Classic in de derde week van maart. Ons doel dit jaar is in de top 50 van de Race to Dubai te eindigen. Dat is ambitieus, maar we geloven dat het absoluut mogelijk is. De start van het seizoen geeft het ook aan, we staan momenteel op plek 52 en hebben dertien cuts op rij gehaald. Nu is het dus een kwestie van doorpakken!

We zijn daar natuurlijk om te presteren, maar het kan in zo’n week best saai worden

Jaknikkers

Vijf weken in de woestijn: van Dubai naar Ras al-Khaimah dan Bahrein en door naar Qatar, dan zitten er wel wat zandkorrels op plekken waar je ze liever niet hebt. Maar Daan en ik genieten altijd wel in het Midden-Oosten. Het is een heerlijke temperatuur natuurlijk voor deze tijd van het jaar en alles is er goed geregeld.

De verschillen tussen de toernooien zijn wel heel groot. Bij ons eerste toernooi in januari, de Dubai Desert Classic, was het erg druk. Dat Rolex Series-toernooi leeft enorm. In Ras al-Khaimah, Bahrein en Qatar was het sfeerloos. Op de baan in Bahrein zag je meer jaknikkers die olie uit de grond pompten dan toeschouwers. We zijn daar natuurlijk om te presteren, maar het kan in zo’n week best saai worden. De uitstapjes met de DP World Tour Ladies Associaton zijn dan extra leuk.

Danielle Huizing spelersvrouwen 2

Voorzitter

Ik ben begin dit jaar voorzitter geworden van die club van vrouwen en vriendinnen van spelers. Dat kost tijd en energie, maar het levert ook veel goede vibes op. Ik ben niet het type van half werk, dus ook dit pak ik serieus aan en zoek hulp waar mogelijk. Mijn Chinees is nog niet al te best, dus heb ik de vrouw van Ashun Wu - de KLM Open-kampioen van 2018 - alvast benaderd om te kijken wat er begin mei tijdens het China Open mogelijk is.

Ik ben niet het type van half werk, dus ook dit pak ik serieus aan en zoek hulp waar mogelijk

Ik heb ook al contact met de president van de PGA Tour Wives Association, Casey Sloan, de vrouw van Roger, om te kijken hoe we van elkaar kunnen leren. De spelersvrouwen op de PGA Tour zetten zich met name in voor lokale community’s en halen geld op voor goede doelen. Dat zou ik in de toekomst ook graag willen, maar vooralsnog organiseren we met onze vrouwenclub vooral leuke uitjes. Ook belangrijk, want dat is de lijm die de groep bij elkaar brengt en houdt. In de week van de Dubai Desert Classic zijn we gaan kajakken tussen de dolfijnen en in Ras al Khaimah hebben we geleerd over de cultuur en historie omtrent het parelduiken.

Trofee

Deze uitjes zijn altijd op woensdag, want die dag heb ik vrij gekregen van de baas. De voorbereiding op het toernooi doen we samen op dinsdag en woensdag kan Daan prima alleen trainen of we trainen na mijn uitje nog wat samen. Als we zo goed blijven presteren, zullen we in de toekomst op woensdagen pro-am’s moeten spelen, maar dan verplaats ik de activiteiten van de DP World Tour Ladies Associaton lekker naar de dinsdag. Dat is het voordeel van voorzitter zijn van die club!

Deze week in Kenia ben ik er dus niet bij. Caddies zullen het niet snel toegeven, maar als hun speler uitgerekend in die ene week met een vervangende caddie aan de tas wint, vinden ze dat niet heel fijn. Ik heb daar een dubbel gevoel bij: een overwinning in Kenia zou fantastisch zijn, maar ik zal er ook een beetje zuur van zijn als ik er niet bij ben om samen met Daan die eerste trofee als team omhoog te houden!

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}