Nieuws

Scheffler was niet de eerste: deze professionele golfers gingen hem voor met een mugshot in de cel

Ondanks zijn fenomenale overwinning met een recordscore van -21 was Xander Schauffele niet de meest besproken speler in het PGA Championship. Op vrijdagochtend werd nummer één van de wereld Scottie Scheffler namelijk aangehouden, in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiebureau vanwege een misverstand bij een dodelijk verkeersongeval. Hij is echter niet de eerste professionele golfer die (korte tijd) in de gevangenis heeft gezeten.

Scheffler werd snel vrijgelaten en kon zelfs 'gewoon' starten aan de tweede ronde op Valhalla Golf Club. Vanwege een teleurstellende zaterdag moest hij genoegen nemen met een gedeeld achtste plaats. Toch zullen de beelden van vrijdagochtend veel golfliefhebbers bijblijven. Snel na zijn arrestatie werd zijn zogeheten mugshot op het politiebureau openbaar.

Tiger Woods

De bekendste mugshot van een golfer is ongetwijfeld die van Tiger Woods. In 2017 werd hij gearresteerd voor rijden onder invloed. Daarnaast werd Tiger schuldig bevonden aan roekeloos rijden. Opvallend genoeg droeg de 15-voudig majorwinnaar geen oranje overall bij het maken van de foto.

Dustin Johnson

Ook LIV-golfer Dustin Johnson werd meegenomen naar het bureau. Dat is inmiddels wel alweer vijftien jaar geleden, toen hij minder bekend was. Op zijn 24ste werd Johnson aangehouden voor rijden onder invloed. Na slechts 22 minuten mocht hij de cel alweer verlaten.

Dustin Johnson mugshot

Harold Varner III

Vorig jaar werd Harold Varner III nog gearresteerd. Net als Johnson zat de LIV-speler in de auto, terwijl hij niet nuchter was. Uit de blaastest bleek hij twee keer zoveel gedronken te hebben als toegestaan. Ook hij kwam eraf door het betalen van een boete. In zijn geval was dat 500 dollar.

José Maria Olazábal

Misschien wel de golfer waarbij je het minst verwacht dat hij in aanraking is geweest met justitie is José Maria Olazábal. De Ryder Cup-captain van 2012 werd betrapt vanwege zijn snelheid op de weg. Hij reed meer dan 50 km/h te hard. Na het betalen van een borgsom van 621 dollar was de Spanjaard weer op vrije voeten.

José Maria Olazábal mugshot

Tommy Gainey

Tommy 'two gloves' Gainey werd in 2019 aangehouden in een prostitutie- en mensenhandelzaak. Prostitutie is verboden in Florida en Gainey werd door een undercoveragent op heterdaad betrapt. Zij deed zich voor als prostitué en hij ging akkoord om seks te hebben voor 60 dollar. Tijdens de politieactie, die een week duurde, werden 124 mensen gearresteerd. Gainey speelt tegenwoordig op de Korn Ferry Tour, het niveau onder de PGA Tour. 

John Daly

Tot slot kwamen we een mugshot van John Daly tegen. Hij raakte buiten bewustzijn in een restaurant in 2008. Daly bleek veel te veel gezopen te hebben en werd meegenomen vanwege openbaar dronkenschap. Na 24 uur was hij weer nuchter en mocht de Amerikaan de cel verlaten.

John Daly mugshot

Angel Cabrera

Eerder maakten we al een verhaal over Angel Cabrera. Na een reeks mishandelingen van meerdere vriendinnen ging de Argentijn voor twee jaar de bak in. "Velen zeggen dat de gevangenis slecht is, maar dat is niet zo. De gevangenis heeft me goed gedaan", zei hij. Inmiddels probeert Cabrera via kleine tours weer iets van zijn golfcarrière te maken.