Nieuws

Gaan ook leden van golfclubs vaker betalen naar gebruik en gespeelde rondjes?

Waarom hebben zoveel golfclubs koudwatervrees als het gaat om het aanbieden van meerdere lidmaatschapsvormen? Gerard en Sietse praten in een nieuwe aflevering van de podcast Podje Golf met data scientist Ruth van Dongen over dit onderwerp.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

In aflevering 82 van Podje Golf is de data scientist van de NGF, Ruth van Dongen, te gast. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat het aanbod in lidmaatschappen niet aansluit op de vraag van de golfers in Nederland. Zo zou slechts 34% van de huidige clubleden kiezen voor onbeperkt speelrecht als er andere opties zouden zijn. Van de golfers die niet lid zijn van een club met gras zegt zelfs 84% dat er geen geschikt aanbod is. Gerard en Sietse praten met econometrist Ruth over de voor- en nadelen van prijsdifferentiatie.

Onbeperkt speelrecht voor een vast bedrag nog steeds de norm

Wat is de kritiek op het aanbieden van andere lidmaatschappen dan alleen onbeperkt speelrecht? En waarom hebben zoveel clubs koudwatervrees als het gaat om het aanbieden van andere lidmaatschappen?

Doe mee met de prijsvraag en win tickets voor het KLM Open!

Natuurlijk belt Podje Golf ook weer even met vaste medewerker Joost Luiten, die zich klaarmaakt voor een hectische week op The International. Als klap op de vuurpijl zijn de laatste weekendtickets voor het KLM Open te winnen, dus luister nu aflevering 82!

Podje Golf is te beluisteren via jouw favoriete streamingdiensten: Spotify, Apple en Google Podcasts.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Reageer!

Luister de podcast en schroom niet om een vraag te stellen, of je oordeel en/of suggesties te geven. Dat kan via mail podje@golf.nl.

Lees meer over
Podcast Interviews