Topgolf

Joost Luiten mag tóch naar Olympische Spelen na kort geding: 'Vooral heel blij dat ik kan gaan'

Joost Luiten mag toch meedoen aan het olympisch golftoernooi in Parijs. Hij won dinsdag het kort geding dat hij had aangespannen tegen NOC*NSF.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Dinsdagochtend meldde Luiten via Instagram dat hij een onafhankelijk oordeel wilde. Hij was het niet eens met de extra kwalificatie-eisen van NOC*NSF. De Rotterdammer had, net als Darius van Driel en Dewi Weber wel voldaan aan de internationale eisen van het IOC. De rechter stelde Luiten, die werd bijgestaan door advocaat Danny Snijders, vanmiddag in het gelijk.

Ik ben niet boos op NOC*NSF en vooral heel blij dat ik kan gaan

"In feite zei NOC*NSF dat ik niet goed genoeg ben, en dat deed mij pijn. Het ging mij ook om de toekomst van golf in Nederland en dat de sport serieus wordt genomen", reageert Luiten, die blij was dat de rechter hem gelijk gaf. "Nu is het zand erover, want ik ben niet boos op NOC*NSF en hopelijk zij ook niet op mij, maar ben nu vooral heel blij dat ik kan gaan en dat ik dit achter mij kan laten." 

Luiten wel, Van Driel en Weber niet

In november werd bekend dat Nederlandse golfers zich ook konden plaatsen door toernooien aan te wijzen met een sterk deelnemersveld. In zo’n toernooi was minimaal een top 8-plaats nodig. Luiten lukte dat vorig jaar twee keer, maar dat was voordat de kwalificatie-eisen werden gewijzigd. Dinsdag werd duidelijk dat hij op basis daarvan alsnog mee mag doen op Le Golf National in Parijs. Dat geldt niet voor Van Driel en Weber.

Anne van Dam werd eind november tweede in het Andalucia Costa del Sol Open de Espana en wist zich zodoende te verzekeren van deelname aan de Olympische Spelen. Van 1 tot en met 4 augustus spelen de mannen het olympisch golftoernooi. De vrouwen komen in actie van 7 tot en met 10 augustus.

Lees meer over
Olympische Spelen Topgolf