Nieuws

Joost Luiten naar rechter: 'Beslissing NOC*NSF om mij niet naar Olympische Spelen te sturen is onrechtvaardig'

Joost Luiten laat het er niet bij zitten en vecht besluit NOC*NSF dinsdag aan in rechtbank.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Vorige week werd bekend dat Joost Luiten, Darius van Driel en Dewi Weber definitief niet mogen meedoen aan de Olympische Spelen. Anne van Dam plaatste zich wel nadat er een wijziging in de criteria plaatsvond. 

Het ontbrekende drietal voldeed aan de eisen van het International Olympisch Comité (IOC), maar niet aan de aanvullende eisen van NOC*NSF. "Door fouten van anderen worden wij benadeeld", reageerde een diep teleurgestelde Luiten op het besluit.

"Het is heel pijnlijk eigenlijk", zegt Luiten, die 40ste eindigde op de olympische ranking. "Ik ben al twaalf jaar in gesprek met NOC*NSF en vanaf het begin was ik het er niet mee eens. Nu zijn de criteria aangepast in november en dat schiet mij eigenlijk alleen maar meer in de voet. Als ze vanaf het begin van de kwalificatie, in juni vorig jaar, deze criteria hadden opgesteld dan had ik mij zelfs twee keer gekwalificeerd." Klik hier de uitgebreide reactie van Van Driel, Weber en Luiten.

In een bericht op Instagram, waarin Luiten zegt blij te zijn dat er nu eindelijk een 'onafhankelijk oordeel' komt, maakte de golfer wereldkundig dat hij op dinsdag in de rechtszaal staat:

I will be fighting the decision to not send me to the olympics by the NOC NSF in court TODAY!

We will put our case in front of a judge and get an independent judgement!

An independent look to my case that’s something I have been looking for and know I have not been getting from the NOC NSF !

LET’s GOOO!!

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.