Nieuws

Kijk en huiver: populaire PGA-professional krijgt ongevraagd advies van betweter en gaat viraal

Stel je bent PGA-professional, geeft mensen golfles en bent daarnaast zéér populair op Instagram en TikTok. Terwijl je een video aan het opnemen bent, komt een man je training onderbreken met nogal opvallend (ongevraagd) advies. Het overkwam Georgia Ball en het fragment dat ze deelde gaat viraal.
Beeld: Instagram @georgiagolfcoach

Beeld: Instagram @georgiagolfcoach

Georgia Ball is een gecertificeerde PGA-professional met duizenden volgers op Instagram (213.000) en TikTok (166.000). Haar laatste bericht zorgde voor nogal wat opschudding, nadat een mannelijke speler haar op onhandige wijze enkele swingtips probeerde te geven. De video is inmiddels miljoenen keren bekeken en gedeeld door diverse media.

Onder de video is haar caption te lezen: "Kun je geloven dat hij dit zei?"

Ik rijd al 25 jaar auto, maar ik ben niet van plan Lewis Hamilton tips te geven

Het fragment doet haar volgers ineenkrimpen van ergernis. Hij begint zijn 'wijsheid' met de volgende tip: "Neem me niet kwalijk, wat u daar doet, dat zou u niet moeten doen." Overigens is de man in kwestie niet in beeld te zien. Hij vervolgt zijn betoog met: "Je moet met snelheid door de bal slaan..." De blikken die Ball naar de camera richt (zie een voorbeeld in de foto hierboven), zeggen meer dan genoeg.

Maar, maar, maar...

Bewonderenswaardig blijft de PGA-professional vriendelijk en beleefd als zij antwoord geeft waarom ze niet met snelheid 'door de bal heen' slaat. "Bedankt voor de tip, maar ik ben mijn swing aan het aanpassen, dus...." Ball krijgt niet de kans haar zin af te maken. Want, zo benadrukt de betweter meermaals: "Ik heb al 20 jaar golfervaring." Dus hij zal het wel weten...

En vervolgens herhaalt hij de 'tip' nog maar eens.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Overdonderd door reacties

Onder de berichten lopen de reacties nog altijd op. Duizenden volgers reageren vol onbegrip en verbijstering. Eentje schrijft bijvoorbeeld: "Ik rijd al 25 jaar auto, maar ik ben niet van plan Lewis Hamilton tips te geven." Mensen reageren ook verbaasd dat Ball niet gewoon zegt dat ze PGA-professional is, maar daarop geeft zij aan dat ze nogal overvallen werd. "Het was een beetje ongemakkelijk, Ik ga er niet over liegen, ik kon niet anders dan erom lachen. Ik kon geen woorden vinden!"

Ball woont in Merseyside, Engeland, waar zij lesgeeft. Daarnaast deelt zij video's op haar socialmediakanalen. Sommige video's zijn enkel te bekijken met een account op haar website, waar je betaalt voor lessen. Ook kun je jouw video's naar haar opsturen om vervolgens een feedback video terug te ontvangen.

Ook ongevraagd advies?

Heb jij ook weleens ongevraagd advies gekregen, waar je nog altijd last van hebt óf juist baat bij hebt (want dat kan natuurlijk ook). De redactie is onlangs een tweewekelijkse rubriek gestart. We zijn altijd op zoek naar nieuwe verhalen. Je kunt het delen met redactie@golf.nl.

Lees meer over
Fun