Topgolf

Nieuw record voor Woods op de Masters: hij haalt voor 24ste keer op rij de cut

Met nog 36 holes te spelen zijn er drie leiders op de Masters: Scottie Scheffler, Bryson DeChambeau en Max Homa. Zij staan op zes onder par na een heel winderige vrijdag. De man die het meeste indruk maakte was echter Tiger Woods. Hij brak een record door voor de 24ste keer op rij de cut te halen op Augusta National Golf Club.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

De dag begon vroeg voor Woods omdat hij zijn eerste ronde nog moest afmaken. Om 7.50 uur lokale tijd sloeg hij af op hole 14 om zijn laatste vijf holes te spelen. Dankzij bogeys op 14 en 18 eindigde de publiekslieveling op +1.

Binnen een uur sloeg de vijfvoudig Masters-winnaar weer af voor ronde 2. Dankzij zijn geweldige chippen en putten wist Woods het heel knap bij elkaar te houden onder moeilijke omstandigheden. Het waaide heel hard, waardoor de baan extreem moeilijk speelde. Mede door een chip-in op 6 bracht Woods een ronde van level par binnen. Met een totaal van +1 staat hij 22ste in pas zijn tweede toernooi van het jaar. In februari moest hij ziek de strijd staken in het Genesis Invitational.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Woods deelde het record van meest gehaalde cuts op rij met Gary Player en Fred Couples. Zij wisten 23 keer op rij het weekend te halen op de Masters. Dat record is nu dus alleen in handen van de man die al héél veel records op zijn naam heeft staan.

Drie Amerikanen op kop

Bovenaan het leaderboard wist DeChambeau, leider na de eerste ronde, niet weg te lopen bij de concurrentie. Hij had 73 slagen (+1) nodig en is met een toaal van -6 een van de drie leiders. Homa, die samen speelde met Woods, staat ook op die score. De 33-jarige Amerikaan is de enige speler die twee rondes onder par wist binnen te brengen op donderdag en vrijdag (67, 71).

De derde leider is de grote favoriet dit weekend: Scheffler. De nummer één van de wereld volgde zijn 66 van de eerste ronde op met een 72 in de tweede ronde. De winnaar van 2022 won dit jaar al The Players en de Arnold Palmer Invitational en eindigde nog niet slechter dan gedeeld zeventiende. Hij speelt vanavond in de voorlaatste groep met Nicolai Højgaard (-4), de beste Europeaan na 36 holes.

Niet hun week

Voor Rory McIlroy was het geen lekkere vrijdag. Hij had 77 slagen nodig en staat na zijn openingsronde van 71 op de 35ste plaats. Bekende namen die de cut misten zijn Justin Rose, Justin Thomas, Sergio Garcia, Wyndham Clark, Viktor Hovland, Sam Burns, Brian Harman, Jordan Spieth, Bubba Watson en Dustin Johnson. José Maria Olazábal heeft met zijn 58 jaar wel een starttijd voor zaterdag na een knappe 73.

Leaderboard