Topgolf

Grote namen melden zich direct bovenin op Augusta National: DeChambeau en Scheffler voeren veld aan

Het mag geen verrassing zijn dat Scottie Scheffler zich na 18 holes al bovenin heeft gemeld tijdens het eerste major van het jaar. De nummer één van de wereld begon zijn Masters donderdag met een ronde in 66 slagen (-6). Alleen Bryson DeChambeau deed het beter, hij voert het veld aan op zeven onder par. Vanwege een uitgestelde start zijn nog niet alle spelers klaar met hun eerste ronde.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

De start van de 88ste Masters werd met 2,5 uur uitgesteld, omdat het woensdagavond hard begon te regen. Dat hield 's nachts aan, waardoor besloten werd om later te starten. Het had vooral invloed op de greens, die zachter waren dan tijdens de oefenrondes. Toch werd er niet extreem laag gescoord.

In augustus al bezig met de Masters

DeChambeau, die in 2020 het US Open won, kende een droomstart met drie birdies op zijn eerste drie holes. Daarna kwam zijn scorekaart in rustiger vaarwater met zeven parren en een bogey op hole 9. Vanaf de beroemde par 3 twaalfde ging de Amerikaan weer 'los'. Met birdies op 12, 13, 15, 16 en 17 kwam hij uit op een totaal van zeven onder par. "Ik wist dat het een lastige dag zou zijn met de wind. Op deze golfbaan moet je echt geduldig zijn. Alle aspecten van je spel moeten goed zijn", vertelde DeChambeau.

Ik zei toen tegen mijn caddie meteen: 'Ik kan niet wachten tot april'

Dat hij in vorm is bleek al in augustus tijdens een LIV-toernooi in West Virginia op The Greenbrier. Daar maakte hij een fabelachtige 58 om zijn eerste toernooi op dat circuit te winnen. "Ik zei toen tegen mijn caddie meteen: 'Ik kan niet wachten tot april'." De reden dat DeChambeau zo goed speelt? Hij houdt het simpel. "Ik probeer geen nieuwe dingen meer. Ik probeer steeds hetzelfde te doen, dat is het verschil met een aantal jaar geleden. Dag in, dag uit doe ik hetzelfde. Dat heeft er voor mijn gevoel voor gezorgd dat ik heel goed speel de laatste tijd."

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Scheffler foutloos, Woods begint solide

Het wordt voor de 30-jarige DeChambeau nog een hele kluif om Scheffler achter zich te houden. De beste golfer van het moment maakte zes birdies en geen enkele bogey op donderdag. Daarmee staat hij alleen op de tweede plaats. Scheffler (27) kwam eigenlijk nooit in de problemen en maakte op drie van de vier par-5's een birdie. Zijn drie andere birdies kwamen opvallend genoeg op par-3's. Het hoogtepunt was een uitgeholede bunkerslag op 12. Flightgenoot Rory McIlroy was iets slordiger, maar heeft na een 71 (-1) nog alle kans om zijn enige ontbrekende major op zijn naam te schrijven.

Vanwege de verlate start lukte het Tiger Woods niet zijn ronde af te maken. In pas zijn tweede toernooi van het jaar kende hij een prima start. Na 13 holes staat Tiger op één onder par na twee birdies en slechts één bogey. Dat had hij vooral te danken aan heel goed kort spel.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

De beste nog niet afgemaakte openingsronde is momenteel van Nicolai Højgaard. De Deen hervat om 14.00 uur Nederlandse tijd zijn eerste ronde op een score van -5 met nog drie holes te spelen.

Leaderboard

Lees meer over
Masters Topgolf