Dutch Ladies Open

Opgesloten op het toilet en een Instagram-hond: maak kennis met Trichat Cheenglab

Trichat Cheenglab (28) is na het winnen van het Big Green Egg Open geen onbekende meer in de golfwereld. Deze 5 dingen moet én wil je weten over de immer goedlachse speelster, misschien wel de volgende wereldtopper uit Thailand!
Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green

Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green

Houdini-ontsnapping

Het is een kleine twee maanden geleden en ‘Moving Day’ in het La Sella Open. Trichat begint in de top-3 aan haar ronde en vindt dat het na drie holes tijd is voor een sanitaire stop. Na haar afslag op hole 13 duikt ze het Spaanse clubhuis in, maar na een tijdje vragen haar flightgenoten zich ook af waar de Thaise toch blijft. Ze blijkt zichzelf per ongeluk te hebben opgesloten in het toilet. 

Cheenglab roept en bonst op de deur, waarbij ze ook nog haar hand blesseert. Uiteindelijk kan ze met haar elleboog een raam breken, ontsnappen en zich weer bij haar collega’s op de fairway van hole 13 voegen. Een bizarre ervaring. Ondanks twee bogeys die al gauw volgen, mag Trichat een dag later in de laatste groep afslaan. Met een pijnlijke hand kan ze echter geen aanspraak meer maken op haar allereerste LET-titel. Die zal later op de Hilversumsche volgen!

Hond Harper

Bij het grote publiek was Cheenglab misschien nog niet bekend, maar voor de fans die zich zondag rond de green van hole 18 hadden verzameld was het een prettige kennismaking met de immer goedlachse Thaise! “Ik mis mijn familie…en mijn hond”, zei een dolgelukkige Trichat, die zelfs zo dol is op haar teckel Harper, dat ze een compleet Instagram-account voor hem heeft aangemaakt. Onder de naam ‘Harper the Dapple’ kan je het wel en wee van de viervoeter volgen. Hij bestuurt de auto en ligt vooral veel te chillen, maar nu is het vooral wachten op een foto met een beker of een Big Green Egg!

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Vriend als caddie

Je levenspartner aan de tas hebben is niet in élk geval een succesvolle combinatie, maar voor Trichat lijkt het vooralsnog uitstekend te werken! “Zoals altijd heeft hij me ook vandaag weer erg geholpen. Hij betekent heel voor me en ik ben hem dankbaar dat hij zo geduldig met me is”, zei de rookie (zie foto boven).

Rookie of the Year

Tot dit jaar speelde Cheenglab haar toernooien vooral op de circuits in Thailand en China. Een enkele keer kwam ze naar Europa voor een wedstrijd met Thaise sponsoren, alvorens ze zich vanaf 2023 volledig op de Ladies European Tour besloot te focussen. Via Qualifying School dwong ze speelrecht af en inmiddels is de 28-jarige nieuweling lekker aan de weg aan het timmeren. Na meerdere top-10’s en als beste resultaat een tweede plek in Tsjechië stond ze dan ook al bovenaan in ‘Rookie of the Year’-klassement. Op de Hilversumsche maakte de Thaise een toch al mooi jaar nog dát stukje mooier, en wat ons betreft krijgt ze de titel van beste rookie alvast.

Rolmodellen

Vooral bij de vrouwen heeft Thailand natuurlijk een hoop golftoppers. “De andere Thaise speelsters zijn rolmodellen voor mij”, vertelde Trichat dan ook niet geheel verrassend. De nog altijd pas 20-jarige oud-nummer 1 van de wereld Atthaya Thitikul, de zusjes Ariya en Moriya Jutanugarn, en majorwinnares Patty Tavatanakit. Ze zijn allemaal actief op de Amerikaanse LPGA en stuk voor stuk zijn het grote inspiratiebronnen.

Thitikul was trouwens een van vele speelsters die Cheenglab feliciteerden op social media. Dat de altijd vrolijke Thaise ook onder haar collega’s/concurrenten geliefd is, bleek daarnaast uit de koude ‘douche’ die ze na haar laatste putt kreeg op 18.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.