Dutch Ladies Open

Thaise 'rookie' wint Big Green Egg Open na spannend slot: 'Op laatste hole was ik heel nerveus'

De winnares van het Big Green Egg Open komt uit Thailand en luistert naar de naam Trichat Cheenglab. Op de slotdag was aan niks te zien dat de 28-jarige speelster nog maar een 'rookie' is op de Ladies European Tour. Met het spel van een kampioene veroverde ze haar allereerste overwinning.
Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green

Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green

“Dit is geweldig! Ik heb veel birdies gemaakt vandaag. Maar op de laatste hole was ik wel heel zenuwachtig”, zei een dolgelukkige Trichat Cheenglab direct na het winnen van haar eerste titel op de Ladies European Tour. De Thaise is dit seizoen voor het eerst fulltime actief in Europa, nadat ze jarenlang haar toernooien in Azië speelde. Cheenglab leidde al in het klassement om de titel van ‘Rookie of the Year’ en breidde haar voorsprong met het winnen van het Big Green Egg Open alleen maar uit.

Bedankt aan alle toeschouwers, we kregen heel veel support in de laatste flight!

Het spel van Cheenglab stond al sinds zaterdagmiddag als een huis. In de laatste groep op zondag begon ze met een up & down voor birdie uit de bunker en ook op 3, 7 en de korte 8ste won ze slagen. Door een eerste bogey op hole 12 liet ze zich niet uit het veld slaan. Ook op de laatste par-3 van de baan werd er een birdie genoteerd op de Thaise scorekaart en voor de afslag op de 54ste hole ging Cheenglab gedeeld aan de leiding. Haar tweede slag naar de par-5 eindigde net rechts van de green, waarna de rookie nog één keer haar klasse toonde. Ze chipte de bal tot binnen een meter, maakte de putt en vierde het feestje met haar caddie – tevens haar vriend.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door GOLF.NL (@golfnl)

“Op de laatse hole was ik heel zenuwachtig”, vertelde de winnares, die het allemaal over zich heen liet komen. “Dit is mijn eerste keer in Nederland. Bedankt aan alle toeschouwers, we kregen heel veel support in de laatste flight!”

Spannende ontknoping

Het was op zondagochtend al wel duidelijk dat het eerste Big Green Egg Open op de Hilversumsche Golf Club een spannende ontknoping tegemoet ging. Nadat de laatste speelsters hun tweede ronde hadden afgerond op de bosbaan, deelden niet minder dan zeven vrouwen de leiding op -7. Ook de achtervolgers waren zeker niet kansloos, maar om Hilversum met de beker te verlaten moest er gescoord gaan worden.

De speelster die dat op zondag het beste deed was Nicole Broch Estrup. Met een 65 (-7) voor alles bij elkaar -12 kwam de Deense als leider binnen in het clubhuis. De nodige speelsters beten zich op die score stuk, maar uiteindelijk zat de winnares toch in de allerlaatste flight.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door GOLF.NL (@golfnl)

Hall laat het glippen

Halverwege de slotronde leek Lydia Hall de beste papieren te hebben. Op 1 legde ze de bal direct op een meter voor eagle en in het restant van een foutloze eerste negen volgden er nog drie birdies. De 35-jarige speelster uit Wales dook als eerste de dubbele cijfers in en beschikte van de vrouwen bovenaan de rangschikking notabene over de grootste bak aan ervaring. Na de turn leken er echter toch wat zenuwen in te sluipen. Na drie bogeys stond Hall op de tee van 18 plots achter. De éénmalig winnares op de Ladies European Tour gaf zichzelf een goede kans op eagle en -12, maar de putt van een kleine drie meter viel niet.

Afslag 18 van Trichat Cheenglab
Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green

Op dat moment was het op de Hilversumsche duidelijk dat de beker mee naar Thailand ging. “Zonde dat Hall zo eindigt”, leefde Cheenglab desondanks mee met haar concurrente. Hoe ze haar primeur verder gaat vieren? “Ik moet volgende week nog naar Zwitserland en daarna ga ik naar huis. Ik mis mijn familie…en mijn hond.”

Tijdens de prijsuitreiking werd bekendgemaakt dat de Hilversumsche Golf Club ook volgend jaar het decor is van het Big Green Egg Open. Het toernooi wordt dan gespeeld in de week van 15 t/m 21 juli en hopelijk is de Thaise titelverdedigster dan ook van de partij!

Uitslag