Dutch Ladies Open

Teleurstelling voor Nederlandse speelsters op Big Green Egg Open: 'Het was een gevecht'

Het Big Green Egg Open is op een teleurstelling uitgelopen voor Romy Meekers, Lauren Holmey en Pasqualle Coffa. Na twee rondes waren hun scores niet toereikend om de cut te halen. Vooral Meekers had het er moeilijk mee na een goed begin op vrijdag. Amateurs Rosanne Boere en Lynn van der Sluijs herstelden zich na een stroeve start, maar zijn ook uitgeschakeld in Hilversum.
Beeld: Edwin Vermaas, Approach.green

Beeld: Edwin Vermaas, Approach.green

"Dit is balen, het was gewoon niet goed genoeg", zegt een geëmotioneerde Meekers, die op +4 uitkwam na 36 holes. "Ik heb best een lastig seizoen en ik voel echt dat alles beter wordt. Maar ik heb nog moeite om een goede score binnen te brengen. Gisteren speelde ik goed, maar eindigde ik niet onder par. Vandaag was mijn spel niet zo scherp. Dat ik maar één birdie maak, kan gewoon niet. Dat slaat nergens op."

Ik had mezelf hier graag op zondag zien spelen

De Utrechtse kreeg veel support op de Hilversumsche Golf Club. "Dat is onwijs gaaf. Dat geeft zeker geen extra druk. Het moedigt alleen maar aan en het is fijn dat ze er zijn. Ik had mezelf hier graag op zondag zien spelen", vertelt Meekers terwijl ze tegen de tranen vecht. Het professionele leven als golfster is soms bikkelhard. "Dat wist ik en daar heb ik bewust voor gekozen. Ik blijf zeker doorgaan, want ik zie nog steeds progressie."

Romy Meekers zaterdag Big Green Egg Open

Opgeheven hoofd

Ook Lauren Holmey (+7) deed over 36 holes niet genoeg om de zondag te halen op de zonovergoten Hilversumsche. Ze begon goed met een birdie op 2 en kreeg op hole 6 de handen op elkaar met een chip-in voor par, maar leverde daarna te veel slagen in. “Het was een gevecht”, zei de 20-jarige rookie op de Ladies European Tour nadat ze uit de dopingcontrole kwam. “Ik chipte in en maakte nog een paar goede up & downs. Dat helpt, maar jammer genoeg miste ik er ook een paar. Ik had zo graag nog een birdie op 18 gewild. Die putt ging er helaas nét niet in.”

Dit was één van mijn favoriete toernooien van het jaar

Ondanks de gemiste cut genoot Holmey van haar eerste Dutch Ladies Open als professional, met onder anderen haar moeder, vader en oma aan haar zijde. “Dit was één van mijn favoriete toernooien van het jaar. De organisatie, de fans…iedereen was top.” Ook over de samenwerking met gelegenheidscaddie Reinier Saxton was ze te spreken. “We hebben veel gepraat en ik heb veel geleerd. De zondag halen was heel leuk geweest, maar dat gaan we volgend jaar zeker doen”, besluit Holmey met opgeheven hoofd, klaar om te vechten in de toernooien die dit seizoen nog resten.

Voor Coffa, die een moeilijk seizoen doormaakt op de LET Access, zit het Big Green Egg Open er ook op na rondes van 75 en 80. "Ik blijf vechten en hoop houden, want ik weet dat ik terug kan komen op het niveau van twee jaar geleden", laat ze weten.

Het was een mooie ervaring en heel dankbaar dat ik mee mocht doen

Amateurs Van der Sluijs (+10) en Boere (+12) hadden het moeilijk, vooral op vrijdag. "Ik heb heel erg genoten. Het was een mooie ervaring en ik ben heel dankbaar dat ik mee mocht doen", vertelt de 17-jarige Van der Sluijs. "Ik heb veel geleerd van het toernooi, van het voorspelen en van mijn eigen spel." Haar caddie was TeamNL-coach van Oranje Dewi-Claire Schreefel. "Dat was superleuk, ik heb ook veel geleerd van haar en het was ook nog gezellig." Haar hoogtepunt? "De combinatie van voorspelen met Anne van Dam en het zelf mee mogen doen op deze prachtige baan met goede speelsters om mij heen."

'Dat is dan golf'

Boere wist een dag eerder al dat het halen van de cut niet meer realistisch was. Ze revancheerde zich met een grotendeels solide ronde op zaterdag, waarin ze vijf birdies maakte, maar een dubbel-bogey en een triple stonden een score onder par in de weg. Met een dubbel gevoel keek Boere terug op de week. “Ik begon niet zoals ik wilde maar eindig eindelijk prima, tot de laatste twee holes die ik verpest. Dat is dan golf. Ik vind het moeilijk om er nu positief naar te kijken, maar dat lukt morgen wel.”

Wat was voor Boere het grootste leerpunt in dit Big Green Egg Open? “Ik denk mentaal. De speelsters op dit niveau nemen minder mee naar de volgende hole als er iets fout gaat. Ik reageer zelf soms wat heftiger op een slechte hole”, aldus de 18-jarige amateur. Haar hoogtepunt van de week: “Mijn familie is komen kijken, dat gebeurt bijna nooit. Dat zorgt ook voor wat meer spanning natuurlijk, maar ook geruststelling.”

Dutch Ladies Open

Kom je kijken bij het Dutch Ladies Open 2024? 

KOOP HIER JE TICKETS