Big Green Egg Open

Anne van Dam kijkt terug op fantastische week: 'Superleuk om weer in eigen land te spelen'

Hoewel de machine een beetje stokte op de slotdag van het Big Green Egg Open, kijkt Anne van Dam tevreden terug op een heel mooie week in eigen land.
Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green

Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green

Met bogeys op 11, 15 en 17 waren de eerste negen moeizaam voor de Nederlandse publiekstrekker, die van hole 10 startte en ook op de slotdag flink wat publiek naar de Hilversumsche trok. Het spel van tee tot green was iets minder scherp dan op dag twee en de up and downs om par te redden vielen een paar keer niet haar kant op.

Haar eerste birdie van de dag maakte de 27-jarige Arnhemse op de 16de, maar door een bogey op de volgende hole ging ze met +2 door de turn. Op haar tweede negen kon ze wel wat terugdoen met birdies op twee en drie. Op hole vijf en zes gaf ze die slagen echter weer terug met bogeys. De par-5 zevende leverde weer een birdie op en ook op acht en negen creëerde Van Dam nog goede kansen met goede drives en ijzers.

De putter werkte alleen niet meer mee voor een passend slot onder par. De in Florida woonachtige professional tekende voor een 73 (+1) en een totaal van 216 slagen, gelijk aan level over 54 holes op de waanzinnig mooi geprepareerde par-72 van de Hilversumsche Golf Club.

'Genoten'

Van Dam was teleurgesteld over het vertoonde spel op de slotdag, maar kon niet anders dan positief terugkijken op het spelen in eigen land. Iets wat ze voor het laatst deed in 2015, haar eerste jaar als professional. "Ik ben natuurlijk niet echt tevreden over mijn prestatie, maar los daarvan heb ik een fantastische week gehad. Enorm veel mensen gezien, familie en vrienden waar ik al heel lang niet voor heb gespeeld. Dat was echt fantastisch en ik heb er hier op Hilversum wel echt van genoten."

Het zijn lange maanden geweest en ik voel dat ik redelijk vermoeid ben

Wat betreft het spel waren er voor Van Dam veel gelijkenissen met de eerste dag. "Ik voel dat ik redelijk vermoeid ben en misschien daardoor een beetje slordig was. Het zijn een paar lange laatste maanden geweest en deze week doe je ook extra veel. En met een paar slordige missers kom je hier op Hilversum niet weg. Ik maak deze week genoeg birdies, maar ook gewoon te veel stomme fouten en bogeys om echt mee te doen."

Toch overheerste dus het positieve gevoel bij Van Dam: "Het was een fantastische week en echt superleuk om weer in Nederland te spelen." 

De zege ging naar de Thaise Trichat Cheenglab (28) met -12. Het Big Green Egg Open wordt volgend jaar in de week van 15 juli gespeeld en dan is het strijdtoneel opnieuw de Hilversumsche Golf Club.

Uitslag