Dutch Ladies Open

Balen en genieten voor Anne van Dam: 'Superleuk om voor zoveel toeschouwers te spelen'

Het Big Green Egg Open is voor Anne van Dam niet begonnen zoals ze had gehoopt. Met een ronde in 74 slagen (+2) staat ze in de middenmoot. Toch genoot de Nederlandse volop van de vele toeschouwers op de Hilversumsche Golf Club. "Dit belooft alleen maar nog meer voor het weekend."
Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green

Beeld: Edwin Vermaas - Approach the green

Momenteel staat Van Dam buiten de top-40 op tien slagen van leidster Sofie Bringner. "Over de score ben ik zeker niet tevreden", vertelt ze direct na de ronde. "Ik had beter gehoopt en dat had ik ook moeten doen. Ik heb vandaag niet goed staan putten. Eigenlijk zat ik er vanaf de eerste hole niet lekker in. Ik laat drie, vier slagen liggen op de greens. Daardoor werd de rest ook iets minder scherp. Daar baal ik natuurlijk van, maar zo gaat dat soms in golf."

Veel toeschouwers

Zeker op de tweede negen liep er veel publiek mee met showflight Van Dam, Anna Nordqvist (-3) en Caroline Hedwall (+3). "Al met al was het een mooie dag", zegt een van de boegbeelden van het Big Green Egg Open. "Superleuk om eindelijk weer in Nederland te spelen met zoveel publiek. Dit belooft alleen maar nog meer voor het weekend."

Dit belooft alleen maar nog meer voor het weekend

Vanwege de droogte is de baan heel hard. Daarom slaat Van Dam vaak een ijzer-2 af. "Dat is een goede club voor deze week. De de bal rolt veel door, dus het is zaak om jezelf goed in positie te spelen vanaf de tee. Mijn ijzer-2 ga ik de komende dagen veel slaan." Met een score van twee onder par sta je niet in de top-10, dus een lage score is zeker mogelijk. "Als je op de fairways ligt, kun je de vlaggen aanvallen. Maar als je uit positie ligt, heb je snel een bogey aan je broek", weet de Arnhemse.

Club in verkeerde tas

Tot slot maakten ze nog iets bijzonders mee op hole 6. "Een van mijn wedges was in de tas van flightgenoot Hedwall terecht gekomen. Dat is iets wat ik nog nooit heb meegemaakt. Gelukkig kreeg ze geen straf omdat ze er niet mee geslagen heeft. Uiteindelijk konden we er allemaal om lachen."

Dutch Ladies Open

Kom je kijken bij het Dutch Ladies Open 2024? 

KOOP HIER JE TICKETS