Equipment

Krijgt jouw golfspel hier vleugels van? TaylorMade werkt samen met Oracle Red Bull

Wat werd er de afgelopen maanden aan golfequipment gelanceerd? In de maandelijkse rubriek 'Nieuw op de markt' zetten we er een aantal voor je op een rijtje!

TaylorMade & Oracle Red Bull 'Speed Craft Collection'

Je kan ze bijna niet gemist hebben op social media: de nieuwe TaylorMade golfclubs met Oracle Red Bull-design. Ter ere van de samenwerking tussen het golfmerk en het Formule 1-team is er een limited edition 'Speed Craft Collection' gelanceerd. De producten zijn geïnspireerd op de dominerende RB19-bolide waarmee Max Verstappen de Formule 1 domineert. Voorlopig houdt de Nederlander het overigens bij het zijn van caddie voor zijn teamgenoot, Sergio Perez.

'Carbon Connection'

Zowel Oracle Red Bull als TaylorMade leunen op R&D en verschillende materialen, bijvoorbeeld carbon, om de concurrentie voor te blijven. In de Stealth 2-drivers zit meer carbon dan elke andere driver uit de geschiedenis, terwijl de Oracle Red Bull-auto het lichte materiaal gebruikt ten behoeve van aerodynamica.        

"We hebben onze eigen unieke stempel op de collectie gedrukt en topsportprestaties en lifestyle samengevoegd", zei Oracle Red Bull Racing-teambaas en CEO Christian Horner in een verklaring. "We delen onze kernprincipes met onze nieuwe partner, door beide prioriteit te geven aan high-performing-atleten aan de top van hun kunnen en innovatie in design. We zijn verheugd om deze samenwerking naar fans over de hele wereld te brengen."

Prijs
$700 TaylorMade Stealth 2 driver
$300 Spider GTX Putter

Kijk voor de hele collectie op http://taylormadegolf.com/

Golf Aligner

Bij GOLF.NL zijn we natuurlijk fan van hulpmiddelen en al helemaal als ze van eigen bodem komen. De Golf Aligner van PGA Professional Thomas IJland is een tool waarmee je heel veel dingen kan, onder andere het oplijnen, on-plane houden van de club, positioneren van lichaam en de vertrekrichting van putts. Er zijn in totaal meer dan 12 toepassingen.  

golf aligner

'Iedere golfer weet dat het oplijnen essentieel is, maar helaas toch vaak fout gaat. Tijdens oefenen is het juist zo belangrijk om goed met het clubblad en lichaam opgelijnd te staan zodat er geen verkeerde gewoontes insluipen', zo luidt de uitleg op de website. 

Prijs
€89,- (inclusief 3 sticks)
golfaligner.com

Cobra AIR-X drivers & fairwaywoods

Cobra heeft een goed trackrecord (denk aan de FMAX Superlite clubs) als het gaat om licht materiaal. Eigenlijk zou er moeten staan 'clubs voor heel veel golfers', want vooral beginners en oudere spelers hebben nog steeds heel vaak te zware club in hun tas. Vorige maand lanceerde het merk een nieuwe versie van de AIR-X drivers en fairwaywoods. De gedachte achter deze lijn is simpel: iets wat licht is, swing je sneller. De extra loft en de hogere lancering leidt bijna altijd tot meer afstand voor deze groep.

air cobra driver

Het clubblad - de zogenaamde H.O.T. Face - is nog dunner gemaakt voor meer balsnelheid. Met 290 gram (inclusief 41 gram grip en 50 gram shaft) is deze driver 40 gram lichter dan een standaard Aerojet driver. Een extra gewichtje is toegevoegd achterin en bij de hiel van het clubhoofd om meer vergevingsgezindheid (stabiliteit bij mishits) te creëren. De volledige AIR-X lijn - die ook bestaat uit ijzers en hybrides (zie foto onder) - is vanaf februari 2024 verkrijgbaar.  

cobra air-x

Prijs
Driver € 379,-
Fairwaywoods €249,- 
cobragolf.com

Heb je een equipmentvraag?

Heb je een vraag of suggestie over golfmateriaal? Stuur een mail naar sietse@golf.nl of een bericht via social media (Twitter, Facebook, Instagram). Misschien behandelen we jouw vraag dan in de volgende aflevering van 'Nieuw op de markt'!

 
Lees meer over
Equipment