Beleving en inspiratie

Heeft Max Verstappen ook het licht gezien op de fairways?

Het is bekend dat een aantal Formule 1-coureurs gek zijn van golf. Max Verstappen tot voor kort nog niet. Heeft nu ook de drievoudig wereldkampioen het licht gezien?
Beeld: YouTube

Beeld: YouTube

Max Verstappen dook op in een video van Oracle Red Bull Racing in samenwerking met Taylor Made, gemaakt op de Doha Golf Club in Qatar. Niet alleen hij, ook zijn ploeggenoot Sergio Perez en de Amerikaanse golfprofessional Michael Block. Waar kennen we die laatste ook al weer van? Oh ja, van het PGA Championship eerder dit jaar. De toen 46-jarige clubprofessional had zich niet alleen voor deze major geplaatst, maar eindigde ook nog eens in de top-15. En als kers op de taart maakte hij in zijn slotronde, aan de zijde van Rory McIlroy, een hole-in-one.

Hoofdrol

Block is sindsdien een graag geziene gast op toernooien en in pr-campagnes, met onder ander meer deze video tot gevolg. Daarin is een hoofdrol weggelegd voor Max Verstappen. Maar helaas niet als golfer. De Limburger is een soort assistent bij een wedstrijdje tussen Checo en Block. Max helpt zijn ploeggenoot door de club te kiezen waarmee Block moet slaan. Daardoor heeft de Mexicaan, die wel al zijn liefde aan golf heeft verklaard, nog enige kans om van de Amerikaan te winnen. Dus zelf een golfbal slaan is er nog niet bij voor Max, maar wat niet is kan nog komen. In Qatar beleefde hij in elk geval al veel lol op de golfbaan. Dat is een begin.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Netflix

De Formule 1 en golf worden vaker aan elkaar gelinkt en die band bereikt op 14 november een climax, wanneer Netflix live een wedstrijd uitzendt waarin een aantal golfers uit de Netflix-serie ‘Full Swing’ de ijzers kruisen met vier Formule 1-coureurs uit de Netflix-serie ‘Drive to Survive’. Rickie Fowler, Max Homa, Collin Morikawa en Justin Thomas worden ieder gekoppeld aan een coureur uit het viertal Alex Albon, Pierre Gasly, Lando Norris en Carlos Sainz. Laatstgenoemde maakte onlangs ook al zijn opwachting in de celebrity-wedstrijd tijdens de Ryder Cup in zijn geboorteland Italië. 

Taylor Made Speed Craft driver

Overigens maakten Red Bull Racing en TaylorMade onlangs ook bekend een samenwerking aan te gaan op het gebied van golfclubs. Een Limited Edition van de Speed Craft Collection kwam half oktober op de markt. 

Lees meer over
Fun