Topgolf

Getest: de Prosendr. Gedroomd hulpmiddel voor je swing?

Een betere golfswing, dat wil iedereen en alle hulp is daarbij welkom. Gerard Louter vestigde zijn hoop op een nieuw hulpmiddel, de Prosendr. Want als Rory McIlroy en talloze andere topgolfers erbij zweren dan moet het wel heel goed zijn. Toch?

Een paar weken kon ik de verleiding weerstaan maar na het bekijken van het zoveelste lyrische filmpje en het lezen van weer een lovend artikel over de Prosendr ging ik overstag, creditcard erbij en online besteld. 

ProSENDR™ × 1

Right Handed          $169.00 

Subtotal        $169.00

Shipping       $79.23

Taxes $0.00

Total  $248.23 USD

 

248 dollar en een beetje is best een boel geld, maar als het gegarandeerd een veel betere swing oplevert natuurlijk een schijntje. Een dag of tien ging het duren, dan zou mijn Prosendr in Rotterdam arriveren. Het werden veertien lange dagen en net als de weken ervoor werden in die periode wereldwijd toernooien gewonnen door topgolfers (m/v) die zweerden bij de Prosendr. En via de mail werd ik na mijn bestelling gebombardeerd met allerhande juichberichten: 

 

ProSENDR SUCCESS CONTINUES IN PROFESSIONAL GOLF

Ben An (T2) The Wyndham Championship

Michael Kim (T5) The Wyndham Championship

Ruoning Yin (3) The Scottish Open (LPGA)

Shad Tuten (T6) The Utah Championship 

Sean O'Hair (T12) The Utah Championship 

Over 30,000 units now sold! #1 selling training aid in 2023

 

En zo ging het maar door, op alle Tours succesverhalen van golfers (m/v) die met de Prosendr aan de slag waren gegaan. 

 

Steile backswing

 

Het hulpmiddel, er zijn er inmiddels meer dan dertigduizend van verkocht, is bedacht door twee golfcoaches, David Woods (geen familie van) en Sean Foley, een Canadees die met talrijke toppers werkt of heeft gewerkt, onder wie ook Tiger Woods. De Prosendr maak je met klittenband vast om je rechterpols (voor rechtshandige golfers) en het fijne is dat je er onbelemmerd ballen mee kunt slaan. De Prosendr belooft veel, maar vooral dat je handen en polsen automatisch in de juiste positie komen in de backswing. Én je swing wordt minder steil (helps you shallow out the backswing and the downswing.) En laat ik nou mijn hele golfleven al last hebben van een slappe en veel te steile backswing met zo'n droevige flying elbow. Toen het bericht kwam dat ik bij een DHL afhaalpunt om de hoek mijn Prosendr kon ophalen maakte een lichte opwinding zich van mij meester. Zou de Prosendr mij gaan helpen aan de backswing waar ik al jaren van droom, die van de Australische golfer Adam Scott?

 

Nieuwsgierig

 

Met de Prosendr toog ik naar Golfcenter Seve, niet om er meteen ballen mee te slaan, maar om de Prosendr af te leveren bij professional Jacob Frima, zodat hij het hulpmiddel kon bestuderen en op een aantal van zijn leerlingen uitproberen. Hoe nieuwsgierig ik ook was, het leek me verstandiger om de eerste keer met de Prosendr aan de slag te gaan onder begeleiding van een ervaren pro. Dat werden zelfs twee pro's. Mijn jonge vriend Sietse en ik besloten een Podje Golf podcast te maken over over onze kennismaking met de Prosendr en naast Jacob was ook Michael Koster daarbij, een andere pro die lesgeeft op Seve. 

 

Fade?

 

Hoe dat ging? Of de Prosendr echt dé oplossing is voor mijn slappe, veel te steile backswing? Wat de twee pro's vinden van het hulpmiddel? En of Sietse, handicap-3, krachtige heel vlakke swing, dankzij de Prosendr eindelijk in staat is een fade te slaan in plaats van zijn eeuwige draw (afgewisseld met af en toe een lelijke hook…). Beluister de podcast. En bekijk zeker ook de onderstaande videobeelden die we maakten van onze eerste kennismaking met de Prosendr!

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Instructie Podcast