Nieuws

Acht golfers in top 50 rijkste sporters ooit

Dat golf lucratief kan zijn is bekend, maar deze golfers hebben extreem goed geboerd. In een lijst van de best verdienende sporters zijn ze goed vertegenwoordigd. Vier golfers verdienden in hun carrière zelfs meer dan een miljard dollar.
Beeld: Bleacher Report

Beeld: Bleacher Report

Sportico, een website die bericht over de zakelijke kant van sport, heeft een top 50 gepubliceerd met de best betaalde atleten aller tijden. En de golfers zijn goed vertegenwoordigd: er staan drie golfers in de top 5. 

De lijst wordt aangevoerd door basketbalgrootheid Michael Jordan. 'Air Jordan' verdiende 3,3 miljard dollar met zijn prestaties op en naast het basketbalveld. Tiger Woods (wie anders?) bezet de tweede plaats met 2,5 miljard dollar. Arnold Palmer (1,7 miljard) en Jack Nicklaus (1,63 miljard) volgen op plaats 3 en 4. De bedragen zijn gecorrigeerd voor inflatie.

Vier golfers staan in de top 10 en verdienden meer dan een miljard dollar

De volgende golfer in de lijst vinden we terug op plaats 10: Phil Mickelson met 1,36 miljard dollar. Greg Norman staat als eerste niet-Amerikaanse golfer op plaats 15 met 1 miljard dollar. Andere golfers in de lijst zijn Ernie Els (#31), Gary Player (#35) en Rory McIlroy (#43).  In totaal staan er dus acht golfers in de top 50. Niet slecht voor het maken van een paar birdies.  

De lijst is gebaseerd op informatie verzameld via kenners van de industrie en media. Er is gekeken naar salarissen, bonussen, prijzengeld, sponsorinkomsten, licenties, royalties, merchandise, boekdeals, optredens en - in het geval van de golfers - het ontwerpen van golfbanen.

Bekijk hier de hele ranglijst