Topgolf

IJzersterk slot Van Driel in Kenia Open

Darius van Driel kreeg de putts er in Kenia eindelijk wel in en dat leverde een mooie elfde plaats op. Wil Besseling verloor de strijd tegen de voedselvergiftiging en Romy Meekers liet zich op de LET zien in Zuid-Afrika.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Darius van Driel besloot na een gemiste cut in de Thailand Classis een week later niet te spelen in India zoals het plan was, maar naar huis te vliegen. “Ik moest ruim de tijd nemen om aan het putten te werken. Mijn lange spel was al een hele tijd goed, maar op de greens kreeg ik geen bal in de hole, ontzettend frustrerend.” Met zijn coach Mikel Vos ging hij aan de slag. “We hebben alles gemeten in mijn puttingstroke wat je kunt meten. Ik heb vervolgens mijn set-up wat aangepast en deze week in Kenia met een nieuwe putter gespeeld, de Versa 7 van Odyssey, het model dat lijkt op een pitchfork. Dat model had ik altijd al in de tas, maar mijn oude putter was heel vaak verbogen, die kregen we niet meer goed. Deze nieuwe uit de fabriek voelde meteen prima aan.”

 

In het Magical Kenya Open deed die gloednieuwe putter vooral in de laatste ronde z’n werk: ronde 63 (-8) met een eagle, zeven birdies en een bogey. “Bij die bogey miste ik een putt van anderhalve meter”, aldus Van Driel vanuit Nairobi, “maar afgezien van die ene korte misser heb ik heel erg goed staan putten. En mijn spel van tee tot green was gewoon weer uitstekend. Het is zo'n enorm verschil als de putts wel vallen.”

 

Met een totaal van -12 eindigde de 33-jarige golfer op de Muthaiga GC op de gedeelde elfde plaats. In de Race to Dubai doet hij heel goede zaken: van 170 naar plek 123. 

 

Slow-start

 

Voor het Kenia Open had Van Driel dit seizoen zeven toernooien gespeeld met een 56ste plaats in Abu Dhabi als hoogste klassering. Teleurstellend, maar hij raakte er niet door in paniek. “Ik weet dat ik een slow-starter ben, kom op de een of andere manier later op gang in een nieuw seizoen. Het heeft deels ook met de banen te maken, ik heb bijvoorbeeld vaak moeite met greens met veel grain zoals op de woestijnbanen. Natuurlijk wil ik er meteen staan, daar blijf ik hard aan werken, maar ieder goed resultaat voor we in mei in Europa gaan spelen zie ik als een bonus.”

Van Driel speelt komende week in Zuid-Afrika het SDC Championship, het Jonsson Workwear Open, ook in Zuid-Afrika de week erna slaat hij over. “Die baan is heel lang met brede fairways, de longhitters zijn enorm in het voordeel. Ik heb besloten me nog meer te focussen op banen waar ik denk een goede kans te hebben.”

 

Besseling voedselvergiftiging

 

Wil Besseling werd in Kenia getroffen door pech. Hij begon het toernooi heel sterk met een ronde 65. De 71 in de tweede ronde was ook nog prima. In het weekend had de Noord-Hollander te kampen met een serieuze voedselvergiftiging. Hij probeerde het wel, maar de energie en de kracht ontbraken en met 76-77 eindigde Besseling achterin het veld. Volgende week in het SDC Championship komen naast Besseling en Van Driel ook Joost Luiten en Daan Huizing aan de start. 

 

De winst in Kenia ging met -18 naar Jorge Campillo. Voor de 36-jarige Spanjaard is het de derde zege op de DP World Tour. 

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door DP World Tour (@dpworldtour)

Leaderboard

 

Sterke start Meekers 

 

In het Investec South African Women's Open begon Romy Meekers met een uiterst knappe ronde 66. Na een tweede ronde in 70 slagen had de voormalig Oranje-speelster nog aansluiting met de top van het veld in het toernooi van de Ladies European Tour. In het weekend had Meekers het helaas een stuk lastiger op de Steenberg GC in Kaapstad: 75-75. Met -2 legde ze uiteindelijk beslag op de gedeelde 41ste plaats. Nikki Hofstede miste de cut op een slag, Lauren Holmey op twee slagen.

 

De winst in Kaapstad ging naar de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Buhai die uitkwam op een fraai totaal van -22.

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Romy Meekers (@romymeekers)

 

Leaderboard

 

Onze topgolfers zijn onderdeel van #TeamNL 🇳🇱 #TeamNLGolf #NederlandseLoterij