Topgolf

Over TeamNL

Sport voor iedereen! Want sport is passie, sport verbroedert, sport is gezond. Met TeamNL wil de Nederlandse sportwereld zorgen voor nog meer overwinningen zodat Nederland sterker wordt. Zodat de Nederlandse sport uiteindelijk zorgt voor meer plezier, voor meer mensen die sporten en bewegen.

TeamNL is hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Van atletiek tot zwemmen. Het zijn de allerbeste sporters die aanwezig zijn op toptoernooien en Olympische en Paralympische Spelen. Eén sportteam met één ambitie: Nederland vertegenwoordigen op de fiets, op het gras, op de baan, in het water en de beste van de wereld zijn! TeamNL topsporters strijden voor Nederland, inspireren Nederland en maken Nederland trots. TeamNL is van Nederland. Achtentwintig bonden hebben zich gebundeld om samen met NOC*NSF een gezicht aan TeamNL te geven. Van die bonden is de NGF er één.

logo TeamNL

TeamNL brengt sporters en fans via diverse kanalen dichter bij elkaar. Daarnaast speelt TeamNL ook een belangrijke maatschappelijke rol en zal het een actieve bijdrage leveren aan evenementen en verenigingen.

De hoofdsponsor van TeamNL is Nederlandse Loterij.

De partners van TeamNL zijn Rabobank, Heineken, AD en Missie H2. Kortgeleden heeft T-Mobile Nederland zich ook aangesloten als partner om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van het welzijn van jongeren.

Topgolfers

Onder TeamNLGolf vallen de spelers van de teams Oranje Heren, Oranje Dames, Jong Oranje Heren, Jong Oranje Dames, Jeugdselectie Jongens en Jeugdselectie Meisjes. En de golfers die actief zijn op de internationale tours (DP World Tour, Challenge Tour, Alps Tour, Pro Golf Tour, LPGA, Ladies European Tour en LET Acces).

Bij elkaar zijn dit zo'n 70 talenten en topgolfers die strijden voor overwinningen overal ter wereld. De bekendste hiervan zijn Joost Luiten en Anne van Dam, maar ook Wil Besseling, Daan Huizing, Dewi Weber en Lauren Holmey komen voor Oranje uit. Plus alle jonge golfers die hun weg naar de top zoeken.

Jeroen Stevens, directeur van de NGF, is blij dat al onze Nederlandse sporters dankzij TeamNL herkenbaar zijn in de wereld. "En ik ben trots dat wij met onze golfers daar deel van uitmaken. De gezamenlijke ambitie om Nederland te inspireren, helpt topsporters om het beste uit zichzelf te halen. En dat geldt zeker ook voor golfers."

Lees meer over
TeamNL Topgolf