Nieuws

'Golf moet je ervaren om te begrijpen hoe leuk het is'

Vandaag is het Internationale Vrouwendag en GOLF.NL is er uiteraard als de kippen bij om deze dag aan te grijpen om meer aandacht te krijgen voor vrouwengolf. Golf is voor iedereen, voor jong en oud, voor mannen maar zéker ook voor vrouwen.

‘International Women’s Day’ op 8 maart is niet zomaar een dag op de ‘Elke dag een dag-kalender’. Anders dan bijvoorbeeld de Dag van de Peulvrucht (10 februari) of Dag van het Tandvlees (12 mei) bestaat de Internationale Vrouwendag al sinds 1911 en werd het in 1978 door de Verenigde Naties erkend.

Meeliften

Internationale Vrouwendag is een wereldwijde feestdag waarop traditiegetrouw stilgestaan wordt bij vrouwenrechten en waarop er aandacht wordt gevraagd voor situaties waarin vrouwen nog steeds achtergesteld of gediscrimineerd worden.

Nu kunnen we niet echt stellen dat vrouwen op de golfbaan sterk gediscrimineerd of achtergesteld worden. De tijden van bordjes met ‘Dogs and Women not allowed’ op golfbanen hebben we ook al lang achter ons gelaten. Toch hopen we een beetje mee te liften op deze belangrijke Internationale Vrouwendag, want het aantal golfende vrouwen in Nederland blijft nog steeds ver achter bij het aantal golfende mannen en het is tijd dat dat verandert.

Pas als ik mijn vriendinnen een keer mee naar de baan heb gekregen, valt het kwartje

Golf moet je ervaren

Maar hoe? De zestienjarige en zeer getalenteerde golfamateur Lynn Van Der Sluijs (op de foto hieronder) weet het wel. “Golf is echt een sport die je moet ervaren om te begrijpen hoe leuk het is. Ik kan mijn vriendinnen wel vertellen dat het een heel afwisselende en ook creatieve sport is, waarbij je lekker buiten bent en contact maakt met anderen, maar pas als ik ze een keer mee naar de baan heb gekregen valt het kwartje.”

En dit komt ook naar voren in het imago-onderzoek dat recent voor de tweede keer heeft plaatsgevonden. Als vrouwen eenmaal hebben kennisgemaakt met golf, hebben ze meer dan mannen de intentie om hiermee door te gaan. En eenmaal lid van een golfclub, genieten ze ook meer dan mannen van het verenigingsleven.

Dus vrouwen, neem je vriendinnen mee naar de golfbaan of láát je meenemen. Buiten zijn in de natuur, je hoofd leegmaken, jezelf uitdagen, bijkletsen met vriendinnen en een lekker drankje na afloop: golf heeft het allemaal. En bedenk de bordjes er dan maar bij: ‘Dogs and Women: more than welcome!’.

8 maart Internationale Vrouwendag Lynn van der Sluijs

 Drie feitjes over vrouwengolf in Nederland

  • 32,4% van de Nederlandse golfers is vrouw.
  • Vrouwen die beginnen met golf zijn gemiddeld 9 jaar ouder dan mannen die voor het eerst een balletje slaan.
  • 95% van alle vrouwen die golfen vindt het goed voor de mentale gezondheid.

Wie neem jij mee golfen?

Schrijf je samen in voor een gratis kennismakingsles bij jou in de buurt!

Klik hier
Lees meer over
Vrouwengolf