KLM Open

KLM Open op speciale wijze van start door 5-jarige kleindochter Jan Dorrestein

Het KLM Open is donderdagochtend op bijzondere wijze van start gegaan. Ter ere van de dit jaar overleden Jan Dorrestein werd de eerste bal geslagen door zijn kleindochter Nola. De emotionele familie vond het "heel bijzonder".

"We zijn mega trots dat ze bal heeft geraakt. En dat ze hier durft te staan met al die mensen om zich heen", zegt Marloes, dochter van Jan Dorrestein en moeder van Nola. "Ze heeft het in best wel korte tijd geleerd. Jan heeft het al eerder geprobeerd om met haar te golfen, maar toen was ze nog te jong. Ik denk wel dat ze interesse heeft om hiermee door te gaan."

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.Trots

De uitnodiging van het KLM Open om een van de kleinkinderen de eerste bal te laten slaan kwam als een verrassing voor de familie. "Het was even spannend of het zou lukken, maar het was heel bijzonder. We zijn trots dat de naam van Jan hier zo groot staat en dat hij wordt herdacht de komende dagen. Pionier van het Nederlandse golf is een mooie titel voor hem, hopelijk nog jaren", aldus Marloes Dorrestein.

Begin april overleed de Nederlandse golflegende Jan Dorrestein. Dorrestein was de eerste Nederlandse golfer die vanaf 1972 fulltime op de kersverse Europese Tour speelde. En hij behaalde een 15de plaats in het Brits Open, nog altijd de hoogste klassering ooit van een mannelijke Nederlandse golfer in een major. Later in zijn carrière bleek hij een uitstekende golfcoach; het aantal golfers dat hij op de Rosendaelsche Golfclub en elders beter heeft leren spelen - en vooral plezier in de sport heeft gegeven - is niet te tellen.

Lees meer over
KLM Open