B-NL Challenge Trophy

B-NL Challenge Trophy: vier prachtige topgolfdagen in Twente

Afgelopen week was de Twentsche Golfclub het decor van de B-NL Challenge Trophy. Het werd een prachtig toernooi met mooi weer, onmisbare vrijwilligers, een trotse club, blij publiek, enthousiaste deelnemers en een terechte winnaar.

B-NL Challenge Trophy 2023: de hoogtepunten

De B-NL Challenge Trophy maakt deel uit van de Challenge Tour. De organisator van deze tour zorgt ervoor dat een cameraploeg het toernooi registreert en de highlights deelt. Hieronder het resultaat.

B-NL Challenge Trophy 2023 in beeld

En om nog even extra na te genieten...

Challenge Trophy: clubhuis van de Twentsche Golfclub
Challenge Trophy: Twentsche golfclub

Op donderdagochtend lagen het clubhuis en de baan er verwachtingsvol bij. Het bood mooie plaatjes in de stralende zon.

 

Challenge Trophy: Porsius baalt van gemiste putt

Drie Nederlanders haalden de cut. Zij mochten in het weekend meedoen voor de winst. Davey Porsius bleef wat achter en baalt hier van een gemiste putt; uiteindelijk zou hij als 54ste eindigen.

 

Challenge Trophy: Lars van Meijel

Lars van Meijel had grootse plannen maar kon het niet waarmaken. Voor plek 42 was hij niet gekomen, maar hij bleef positief. "Ik heb ook veel goede dingen gedaan. Maar op de Twentsche zijn veel doglegs en daar moet ik beter in worden. De baan van het KLM Open, Bernardus, ligt mij beter en ik heb veel vertrouwen."

 

Challenge Trophy: Vince van Veen chipt

Vince van Veen eindigde als beste Nederlander op de 22ste plaats. De bovenstaande chip landde vlak bij de hole en hij redde daarmee een par. "Dit geeft veel vertrouwen. Mijn uitdaging is om door te pakken komende week." Van Veen, Porsius en Van Meijel spelen alle drie in het KLM Open dat donderdag begint.

 

Challenge Trophy: Hébert met publiek

Het was gezellig druk op De Twentsche. Op zondagochtend liep veel publiek mee met Benjamin Hébert die na drie dagen op nummer 1 stond. Uiteindelijk was een vijfde plek voor hem het hoogst haalbare met een score van -11.

 

Challenge Trophy: cameraploeg Challenge Tour

De cameraploeg van de Challenge Tour staat er bovenop.

 

Challenge Trophy: Winnaar Svensson met vrijwilligers

Jesper Svensson boekte op de Twentsche Golfclub zijn eerste zege op de Challenge Tour. Met een score van -14 bleef hij Brandon Stone een slag voor. "Op de eerste hole maakte ik vandaag een lange putt en dat zette de toon voor de rest van de ronde." Svensson poseert op de foto hierboven met alle enthousiaste vrijwilligers die het toernooi tot een succes maakten.